Četiri neobična, ali moćna, oružja u borbi protiv celulita

0

Istraživanja pokazuju da skoro 90% žena danas ima celulit. Na tržištu postoji veliki broj krema koje se bore protiv ove “neugodne” pojave (neke uspješno, a neke i ne). Međutim, sve više žena se u toj borbi pribjegava alternativnim metodama. Donosimo vam četiri neobična, ali efikasna načina u borbi protiv celulita.

 

Krastavac

Krastavci su jako dobri za vaš organizam, jer vam vraćaju hidrataciju i bogati su vitaminima. Stavljanjem kriški krastavaca direktno na kožu aktiviraju se fitohemikalije koje učvršćuju kolagen i vaša koža vidno postaje zategnutija.

 

Piling od kafe

Kofein širi krvne sudove što dovodi do zatezanja vanjskog tkiva kože. Redovnom upotrebom ovog pilinga izbacićete toksine iz organizma i metabolisati masti. Piling se pravi na veoma jednostavan način. Uzmite par kašika mljevene kafe te je pomiješajte sa maslinovim (ili bilo kojim drugim) uljem. I piling od kafe je spreman!

 

Kupka od morskih algi

Jedan od oblika talasoterapije je i tretman toplom vodom i morskim algama. Postoje dva načina kako da ga primijenite, a to su:  stavljanje algi na tijelo te umotavanje aluminijskom folijom kao i relaksirajuća kupka u slanoj vodi sa morskim algama. One sadrže veliku količinu joda, koji povećava funkciju štitne žlijezde i pojačava cirkulaciju, a to sve utiče na smanjenje celulita.

 

Želatin

Želatin, naravno onaj koji ne sadrži šećer, odličan je dodatak ishrani i čitavo tijelo ima velike koristi ukoliko ga konzumirate. Želatin u prahu možete nabaviti u svim prodavnicama. Uzmite kašiku dnevno te pomiješajte sa omiljenim napitkom. On utiče na stvaranje kolagena koji se, u stvari, bori protiv celulita.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info