Dnevni horoskop za 16.08.2014.

0

Ovan

OvanStrah vašeg partnera da vas ne izgubi, nagnaće ga da vam pokloni nešto što volite i pomoći vam da shvatite kako nema mjesta za bojazan kada je u pitanju opstanak vaše veze ili braka. Nemojte biti sumnjičavi i tvrdoglavi. Ako krećete u kupovinu, mogli biste se previše opustiti te tako kupiti i ono što vam nije trebalo.

 

Bik

BikZavidna količina energije, intelektualne nadmoći i fizičke izdržljivosti omogućiće vam ostvarivanje današnjih ciljeva. Moguć je susret s dragom osobom koju dugo niste vidjeli. Ako se radi o osobi u koju ste bili zaljubljeni, moguće je zbližavanje. Zbog Mjeseca u znaku bićete jako intuitivni i bez greške “čitati” tuđe namjere.

 

Blizanci

BlizanciOsjećaćete da ste trenutno sami sebi dovoljni. Izbjegavaćete veliko društvo, svoje obaveze obaviti na vrijeme, a potom uživati u tišini svoga doma. U kasnim večernjim satima moguće je druženje s prijateljima. Ipak, pazite kome od njih se povjeravate, da se ne biste opekli ili sami postali meta nečijih ogovaranja.

 

Rak

RakPravi je trenutak da nadoknadite propušteno i ispunite tuđa očekivanja. Energija i izdržljivost će vas besprijekorno služiti. Bićete na oprezu i ništa vas neće moći iznenaditi. U večernjim satima moguć je poziv na muzički događaj ili rođendan, na kojem ćete se odlično provesti. U ljubavi vas muče ljubomora i nepovjerenje.

 

Lav

LavOsjećaj iscrpljenosti mogao bi vas potaknuti da odgodite neke dogovore. Umjesto izleta ili šetnje gradom, bićete spremniji za ostanak u kući i izležavanje. Ako ste osamljeni, razmislite malo o osobama koje su vam se posljednjih dana svidjele. Možda se među njime krije vaša potencijalna simpatija.

 

Djevica

DjevicaMoguće su ljubavne trzavice koje će izbaciti na površinu razlike između vas i partnera. Vaš pozitivan stav pridonijeće razrješavanju emotivnih problema. Neće vam manjkati snage ili hrabrosti da stvari nazovete pravim imenom, a partneru, ma koliko se ljutio na vas, svidjeće se vaša direktnost.

 

Vaga

VagaU porodičnim prepirkama bićete smiren sudac i uspješno miriti posvađane strane. Iako će vam kućanski poslovi odnositi mnogo vremena, obavljaćete ih s lakoćom. U ljubavi vas očekuju ugodni trenuci. Partner će vam oprostiti ružne riječi koje ste izgovorili u ljutnji ili ljubomori. Zdravlje može biti osjetljivo, naročito probava.

 

Škorpija

ŠkorpijaNemojte simpatiji odmah pokazati svoje emocije, neka druga strana napravi prvi korak. Ako ste u braku, partner možda neće imati razumijevanja za vaše poslovne brige. Ali to ne umanjuje njegovu ljubav. Bilo bi dobro kad biste ga iznenadili romantičnom večerom ili ga izveli u svoje društvo da se i on malo opusti i zabavi.

 

Strijelac

StrijelacAko možete, uzmite slobodan dan i posvetite ga isključivo sebi. Njega tijela, rekreacija ili kafa s prijateljem popraviće vam raspoloženje. Razveselićete se iznenadnoj posjeti, posebno ako tu osobu niste vidjeli godinama. Strijelci vični vrtlarskim poslovima uljepšavaće okućnicu sadnjom cvijeća.

 

Jarac

JaracOstavljaćete snažan utisak na pripadnike suprotnog pola i toga ćete biti svjesni. Mogli biste se zaljubiti, privući pažnju osobe koju posmatrate izdaleka ili obnoviti staru vezu. Ako ste roditelj, uživaćete u svom potomstvu, a ako se radi o mališanima bićete svjesni njihovog napretka, ali i prebrzog odrastanja.

 

Vodolija

VodolijaDuboko u sebi znaćete da je vrijeme za novi početak, ne samo za konkretne akcije, nego i za zaokrete u vašem načinu razmišljanja. Nećete dopustiti da vas sitne neprilike zaustave u ispunjenju želja. Zabavom i izlascima otjeraćete crne misli. U porodici bi moglo biti razmirica – ne dopustite da eskaliraju u svađu.

 

Ribe

RibeRazveseliće vas pismo, razglednica ili e-mail poruka, a u večernjima satima mogli biste dobiti i drage goste. Ribe koje su u braku mogle bi primiti poklon od voljene osobe, proslaviti bračnu godišnjicu ili oduševiti partnera velikodušnim poduhvatom. Ako vas posluži lijepo vrijeme, organizujte roštilj s prijateljima i dobro se zabavite.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info