Pet jednostavnih koraka do savršeno oblikovanih jagodica

0

Imate problema sa konturisanjem lica? Nemojte više da se nervirate! Praćenjem ovih pet jednostavnih koraka dođite do savršeno oblikovanih jagodica.

 

Prvi korak: Puder za konturisanje crta lica treba da se nanese tik ispod jagodične kosti. Ona se pruža od gornjeg dijela uha pa sve do obraza. Jagodice ćete “pronaći” tako što ćete uvući obraze i prst staviti uz donji rub jagodične kosti. To vam je polazna tačka.

Drugi korak: Zaobljenu četku srednje veličine “uronite” u bronzer sa matirajućim efektom koji je tri nijanse tamniji od prirodne boje vašeg tena. Kosim dijelom četke nanesite bronzer krenuvši od obraza te, prateći liniju jagodične kosti, sve do gornjeg dijela uha. Pokušajte da nanesete bronzer u obliku polumjeseca.

Treći korak: S vremena na vrijeme udaljite se od ogledala da biste bolje vidjeli da li ste negdje pogriješili. Koristite četku sa velikim paperjastim vrhom da biste uklonili višak pudera i “stopili” ga sa ostatkom šminke.

Četvrti korak: Korektor nanesite odmah iznad gornjeg dijela jagodične kosti, tik ispod oka. Tečni korektor nanesite prstima dok za onaj u kamenu možete iskoristiti četku za rumenilo. Nanesite lagani sloj korektora ispod i iznad jagodične kosti tako što ćete krenuti od sredine oka, a završiti na spoljašnjem dijelu. Korektor uvijek nanosite laganim pokretim i u malim količinama, kako ne biste pretjerali.

Peti korak: Da biste izgledali još svježije, na lice nanesite malo rumenila. Važno je da za početak nanesete manju količinu – uvijek možete dodati još, ako bude potrebno. Takođe, ukoliko je potrebno, čistom četkicom uklonite višak šminke te ispravite sve nedostatke.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info