8 znakova da je vrijeme za velike životne promjene

0

Iako postoje mnogobrojne srećne promjene koje tražimo u životu – nova veza, promjena stajlinga, auto – za većinu nas, promjena predstavlja neizvjesnost. Sa neizvjesnošću dolaze nesigurnost i zabrinutost. Istina je da promjena nije uvijek srećan, radostan put, ali je isto tako i činjenica da je ona sastavni dio života.

Većina nas želi određene promjene u životu iako ih se istovremeno i pribojavamo. Sledećih osam znakova ukazuju na to da je stiglo vrijeme da napravite promjene.

Kada idealizujete prošlost kako biste pobjegli od sadašnjosti


Zapitajte se zašto se bojite suočavanja sa sadašnjošću i preduzmite korake da stvorite pozitivniju situaciju.

Kada se odupirete neočekivanim mogućnostima iz straha od nepoznatog ili zbog toga šta će drugi reći


Umjesto da se pridržavate onoga što ne funkcioniše, budite otvoreni za “puštanje” kako biste napravili prostora za stvari koje funkcionišu.

Kada se osjećate otupljeno


Kada se osjećamo otupljeno i ravnodušno prema životu, to je zato što smo izgubili strast i motivaciju. Pokušajte da na dnevnoj bazi obavljate više stvari koje volite da radite i veoma brzo biste se trebali osjećati bolje.

Kada ste izgubili svu strast za trenutnu situaciju


Budite spremni da se odreknete stvari koje vas više ne “služe”. Određene situacije, mjesta, hobiji i ljudi imaju rok trajanja. Kako vi rastete i mijenjate se tako se mijenjaju i vaše strasti.

Kada se vaša djela ne slažu sa vašim riječima


Vaša djela će uvijek biti glasnija od vaših riječi. Ako ne radite ono što kažete, zapitajte se zašto sebi i drugima dajete obećanja koja ne ispunjavate.

Kada vaše veze postanu površne


Ponekad je raskid sa najboljom prijateljicom ili romantičnim partnerom najbolja stvar za ličnu dobrobit.

Kada osjetite da ste razočarani životom


“Boravak” u situacijama koje vam više ne služe odnosno koje vam ne čine dobro uvijek će proizvesti osjećaj nelagode. Dopustite sebi da pratite svoje srce i zakoračite u svoju budućnost.

Kada počnete da lažete sebe i druge kako biste izbjegli istinu


Laganje stvara unutrašnji nemir, sram i osjećaj krivice. Umjesto da vas ovakve emocije “more”, zapitajte se od čega to bježite i šta vas je strah da priznate.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info