3 jednostavna trika da odaberete najbolju nijansu karmina

0

Potraga za savršenom nijansom karmina često zna završiti sa desetinama karmina u vašoj ladici, a vi niste ni blizu da otkrijete koji je onaj pravi. Evo šta stručnjaci kažu kako da najlakše odaberete nijansu koja će vam najviše laskati.

 

Uzmite u obzir boju očiju

Boja očiju vam može pomoći da odaberete nijansu karmina koji najbolje odgovara vašem tenu. Ukoliko imate zelene ili oči boje lješnjaka, najbolje će vam odgovarati nijansa višnje dok plavim očima najbolje odgovaraju koraljne nijanse. Smeđe oči? Ružičaste nijanse su za vas najsavršenije, jer balansiraju boju vaših očiju i daju vam svjež izgled.

 

Neka vam kosa bude vodič

Druga strategija je da vam kosa bude polazna tačka. Kestenjasta kosa odlično izgleda kada se kombinuje sa karminom koji ima ljubičaste nijanse dok plavoj i pepeljastoj kosi najviše prijaju “prizvuci” ružičastih tonova pa čak i dubljih nijansi. Kada je riječ o smeđoj i crnoj kosi, mogućnosti su veoma široke, ali narandžaste, crvene i ljubičaste nijanse ipak su najbolje.

 

Boja tena

Zadnja tehnika podrazumijeva obraćanje pažnje na boju tena, odnosno da njegove donje nijanse. Kako da to odredite? Zapravo, potrebno je da gledate na donju stranu zgloba pri dnevnoj svjetlosti. Ako su vaše vene svjetlije plave boje, imate hladnu donju nijansu tena te će vam najbolje odgovarati karmin ružičastih nijansi. Ukoliko vene imaju zelenkastu boju, to znači da imate toplu donju nijansu tena, a boje karmina koje vam najbolje pristaju takođe su tople i to su nijanse koralja i breskve.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info