Obrve: Greške u oblikovanju koje svi prave

0

Znamo da ih je najbolje čupati na dnevnom svjetlu, ali znate li da to možda radite u pogrešno doba dana? Ili stojite preblizu ogledala i pokušavate da ih počupate tako da izgledaju identične? Sledeće greške pravi većina žena, a mi vam donosimo i savjete kako da ih popravite!

Podudaranje


Svi stilisti i vizažisti ponavljaju jednu te istu stvar: obrve su seste, a ne blizanke! I oni su u pravu. Ne pokušavajte da lijevu i desnu obrvu napravite identičnima inače će one biti sve tanje i tanje.

Svakodnevno čupanje


Nemojte to raditi. Pustite obrve da porastu, a onda posjetite profesionalca koji će ih oblikovati. Na vama je da taj oblik održavate kod kuće.

Čupanje prije tuširanja


Obrve uvijek čupajte nakon tuširanja ili kupanja. Toplota + vlaga = jednostavno čupanje obrva.

Greška prilikom oblikovanja luka


Ukoliko luk nije na odgovarajućem mjestu, možete izgledati prilično loše. Da biste odredili gdje on treba da bude, najbolje je da koristite olovku: postavite je tik uz nozdrvu tako da dužinom “prolazi” kroz centar zjenice. Mjesto na kojem trebate napraviti luk je tik iznad zjenice.

Čupanje iznad obrve


Kada sredite obrve kod kuće, čupajte ih samo ispod luka, nikada iznad.

Čupanje previše blizu ogledala


Ukoliko ih čupate preblizu ogledala, obraćate pažnju na svaku dlaku umjesto na oblik obrva te usljed toga možete završiti sa veoma tankim ili neujednačenim obrvama. Koristite veliko ogledalo i udaljite se korak, dva unazad tako da možete vidjeti cijelo lice, a ne samo obrve.

Čupanje tokom menstruacije


Tokom onih dana u mjesecu naš prag bola prilično je nizak. Izbjegavajte čupanje tokom tih dana.

Farbanje


Bez obzira da li se odlučite na farbanje ili uljepšavanje pomoću šminke, držite se sledećeg pravila: ukoliko imate svijetlu kosu, nanesite boju koja je za nijansu tamnija od vaše kose.

Ako imate tamnu kosu, koristite boju koja je identična najsvjetlijem dijelu vaše kose. Bez obzira na boju kose, nikada ne koristite crnu boju za obrve.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info