7 razloga zašto je dobro biti slobodna žena

0

Biti single nije uvijek baš jednostavno i zabavno. Ali ne mora ni biti dosadno i depresivno. Postoji mnogo prednosti kada niste u vezi. Sada, kada ste slobodna žena, možete naučiti mnogo više o sebi, o svojim željama, potrebama i životnim ciljevima. Pogledajte sedam razloga zašto je dobro biti slobodna.

Uživajte u tišini


Razmislite! Nema više svađanja i ubjeđivanja. Ne morate praviti kompromise i možete raditi šta god želite. Slobodni ste i uživajte u svojoj slobodi. Najveća greška bi bila da “na silu” tražite novog partnera. Opustite se i iskoristite novonastalu situaciju da biste se u potpunosti posvetili sebi.

Provodite više vremena sa prijateljicama


Kada ste u vezi, prilično malo vremena provodite sa prijateljima. Razlog tome nije taj da vam partner brani već jednostavno nemate vremena. Međutim, sada ste slobodni i imate sve vrijeme ovoga svijeta i možete ga posvetiti njima. Povežite se sa starim prijateljima ili pronađite nove. U svakom slučaju, nadoknadite sve što ste tokom godina propustili i, najvažnije, dobro se zabavite.

Fokusirajte se na porodicu


Sada bi takođe tebali i svojoj porodici da posvetite više pažnje. Vjerovatno vas vaši najbliži ponekad ” izluđuju”, ali u suštini oni su jedini koji vas bezuslovno vole, bez obzira na sve. Oni su uvijek tu za vas, kad god vam treba pomoć, utjeha ili podrška. Pogledajte film sa njima, popijte kafu ili ih odvedite u omiljeni restoran na večeru. Trebate im dati do znanja da cijenite njihovu bezgraničnu ljubav i da ih volite jednako jako.

Riješite se prošlosti


Ne razmišljate o greškama koje su već davno počinjene i stvarima na koje niste mogli da utičete. To se sada ništa ne može promijeniti i najbolje je da ostane u prošlosti gdje i pripada. Uživajte u tome što ste slobodna žena i radujte se svakom novom danu koji će vam donijeti nešto novo.

Ponovo naučite da volite samu sebe


Sada je trenutak da napokon počnete da mislite samo na sebe. Ne zamarajte se previše onim što se desilo u prošlosti. Bili ste u vezi, veza se završila i vi ćete pronaći nekog drugog, kada za to dođe vrijeme. Ali sada se okrenite sebi, svojim potrebama, željama i, naravno, uživajte! Saznajte šta vas veseli, a šta čini tužnom. I naravno, odlučite šta želite od sledećeg partnera i ne pristajte na ništa manje.

Iskoristite svaku priliku kako biste napredovali


Prestanite plakati za bivšim i počnite da uživate u životu. Fokusirajte se na mnogobrojne prilike koje će vam “stati na put”. Postoji tako mnogo izuzetnih stvari kojima biste se trebali radovati. Možda je došlo vrijeme da radite napornije i predanije kako biste dobili unapređenje o kojem već godinama sanjate. Budite svjesni da nemate vremena za plakanje. Razmišljajte pozitivno, postavite ciljeve i svu svoju snagu i energiju usmjerite na njihovo ispunjavanje.

Obiđite svijet


Napokon ste se riješili stresa oko planiranja zajedničkog odmora. Uvijek jedom od vas dvoje nešto nije odgovaralo i često svako planiranje se završavalo svađom. Međutim, kada ste slobodni, putovanje može biti veoma zabavno i opuštajuće. Možete ovog momenta spakovati stvari i otputovati negdje, jer vam je prosto tako došlo. Sloboda je čovjekov najveći pokretač i treba je iskoristiti dok je imate u potpunosti, jer uskoro će se opet pojaviti neko ko će vam uzdrmati svijet i manje-više okrenuti život naopačke.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info