3 maske za nježne i mekane ruke

0

Zar taj prekrasni manikir ne bi izgledao fantastično da su nam ruke svilenkasto mekane i glatke? Ruke su dio tijela koji najčešće koristimo, a kada su izložene elementima fizičkog rada one često postaju suhe, ispucale i grube. Samo pogled na vaše ruke može reći mnogo toga o vama i vašem stilu života pa čak i koliko godina imate. Upravo to je jedan od razloga zbog kojeg trebate povesti računa o njihovom izgledu. Sledeće prirodne maske mogu vam pomoći da imate prekrasne ruke.

 

Maska od palente

Pomiješajte 230 ml vrele vode, 70 grama palente i 150 ml glicerina. Smjesu nanesite na ruke te je nakon deset minuta isperite. Masku možete nanositi svaki treći dan. Ova maska djeluje kao blagi piling te daje koži hidrataciju.

 

Maska od krompira

Skuhajte dva do tri krompira srednje veličine te ih izgnječite kao kada pravite pire krompir. Dodajte mlijeko kako biste napravili mekanu smjesu. Toplu smjesu nanesite na ruke. Kada se smjesa ohladi, isperite je mlakom vodom i nanesite omiljenu kremu za ruke. Masku možete nanositi i svaki dan, a odlična je za ispucale ruke, jer koži ruku vraća hidrataciju.

 

Maska od ovsenih pahuljica

Pomiješajte pet kašika ovsenih pahuljica, dvije kašike meda, jednu kašiku maslinovog ulja i jednu kašiku mlijeka. Miješajte dok ne dobijete mekanu pastu i onda je nanesite na ruke. Kako bi pasta što bolje djelovala, navucite par pamučnih rukavica i nakon pola sata ruke isperite mlakom vodom. Ova maska djeluje kao piling te daje koži hidrataciju i mekoću. Nanosite je po potrebi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info