Suho četkanje kože: Tretman koji ne praktikujete, a trebali biste

0

S obzirom da je koža najveći organ našeg tijela, ko ne bi želio da sazna više o rastućem fenomenu čiji su rezultati detoksikacija kože, povećan nivo energije i smanjenje pojave celulita? Sada, kada imamo vašu pažnju, prije nego zgrabite četku za kosu i počnete je trljati po koži, potrebno je da znate par stvari o ovom tretmanu kože koji je popularan širom cijelog svijeta.

 

Šta je suho četkanje kože?

Suho četkanje kože podrazuijeva upotrebu specijalne četke koja pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija kože i pilingu na način koji je povezan sa smanjenjem toksina, povećanjem nivooa energije i smanjenjem celulita. Četkanje se obavlja na suhoj koži (otud i naziv suho četkanje kože), a poželjno ga je raditi svakodnevno, prije tuširanja.

 

Da li funkcioniše?

Najveći broj žena koje redovno praktikuju suho četkanje kože tvrdi da ono zaista pomaže u smanjenju celulita. Takođe, istraživanja pokazuju da je ova metoda veoma uspješna i kod detoksikacije kože, a ispitanice tvrde da se nakon tretmana osjećaju pune energije i da su apsolutno osvježene.

 

Kako ga praktikovati?

Prije svega, stvar je u četki. Bitno je da birate četku koja nije napravljena od sintetičkih vlakana, a najbolje je koristiti četku koja je napravljena od prirodnih biljih ili životinjskih vlakana. Počevši od stopala, četku povlačite ka gore, preko listova i butina, dok ne dođete do torza i ramenog pojasa odakle ćete obavljati jednosmjerne pokrete ka srcu. Nakon što završite, vaše pore će biti otvorene usljed suhog pilinga te će vaša koža lakše da upija proizvode za njegu kože. Nakon četkanja, tuširajte se kao i obično.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info