10 načina da vam oči izgledaju deset godina mlađe

0

Oči nisu samo ogledalo duše; one mogu biti i prvi pokazatelj starenja! Preokrenite znakove starenja i izgledajte deset godina mlađe pomoću sljedećih jednostavnih rješenja.

Unosite više željeza


Nedostatak željeza može biti jedan od glavnih krivaca zbog kojih imate podočnjake i tamne kolutove ispod očiju. Eliminišite ih tako što ćete češće konzumirati namirnice bogate ovim mineralom: pasulj, špinat i tamna čokolada samo su neke od njih.

Koristite bazu za šminku


Kada nanosite šminku direktno na kapke, ona će “ući” u male bore i pukotine usljed čega one postaju vidljivije. Baza za šminku (primer) će ih popuniti, a vaše oči će nakon nanošenja šminke izgledati mnogo bolje i mlađe.

Ne pretjerujte sa čupanjem obrva


Kada pređete četrdesetu, pretjerano počupane obrve zapravo će učiniti da izgledate mnogo starije. Budite oprezni.

Hidratacija


Hidratacija je od suštinske važnosti za mladalački izgled očiju. Suha koža može dovesti do nastajanja pukotina, bora i natečenosti ispod očiju. Ako se borite sa natečenošću, pokušajte taj problem riješiti pomoću balzama za oči na bazi nevena. Ukoliko želite da smanjite izgled sitnih bora, koristite noćnu kremu koja sadrži retinol. Bez obzira za koji se proizvod odlučite, bitno je da on sadrži ljekoviti vitamin E i zaštitni faktor (ukoliko dati proizvod planirate koristiti tokom dana).

Smanjite unos soli


Konzumiranje previše slane hrane može dovesti do zadržavanja vode u organizmu, što se može odraziti i na vaše oči. Kako biste spriječili natečenost, nemojte unositi više od 2 300 mg ili oko jedne kašičice soli dnevno.

Krompir protiv natečenosti


Krompir ima anti-upalna svojstva koja mogu smanjiti natečenost očiju. Krompir isijecite na kolutove te ga ujutro stavite na oči, na desetak minuta, kako biste smanjili natečenost i tamnu boju ispod očiju.

Promijenite ajlajner


Veliki broj žena često ima tendenciju da nanosi crni ajlajner i na gornje i na donje trepavice usljed čega skreću pažnju na sitne bore oko očiju i čine tamne kolutove ispod očiju još tamnijima. Za mladalačkiji izgled, tamnu boju koristite samo iznad gornjih trepavica. Na donje trepavice nanosite svjetliju nijansu.

Jedite prokelj


Zaštitite svoj vid i spriječite razvoj katarakte konzumiranjem prokelja i maslinovog ulja. Ovaj dinamični duo savršena je kombinacija koja usporava starenje. Lutein, hranjivi sastojak koji se može pronaći u prokelju, može smanjiti rizik od nastajanja katarakte i starosne makularne degeneracije. Zdrave masti iz maslinovog ulja pomažu apsorpciju pomenute hranjive materije.

Opustite se uz zeleni čaj


Pobijedite podočnjake pomoću zelenog čaja! Ohlađene kesice zelenog čaja vam mogu pomoći u tome. Kombinacija hladne obloge sa taninom iz čaja sužava krvne sudove i smanjuje otok. Pored toga, kofein takođe pomaže u smanjenju otoka.

Posvijetlite tamne kolutove


Ne trošite novac na samoprozvane čudotvorne proizvode protiv tamnih kolutova ispod očiju. Nijedna formula nije naučno potvrđena. Ukoliko želite da posvijetlite tamne kolutove, prekrijte ih korektorom. Izaberite kremasti korektor sa žutim donjim tonovima, jer upravo oni pomažu u eliminisanju ljubičastih nijansi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info