7 znakova upozorenja da je vaša veza u krizi

0

Nijedna veza nije savršena i ona će uvijek imati uspone i padove. “Padovi” su ono što većini parova predstavlja problem, jer ne znaju kako da se najadekvatniji način izbore sa novonastalom situacijom. Znaci upozorenja da nešto nije u redu, odnosno da je veza u krizi, ne nastaju preko noći i, ukoliko se njima ne pozabavite na vrijeme, oni mogu biti i razlog prekida. Ukoliko prepoznajete neke od sljedećih znakova, bilo bi mudro da radite na njihovom rješavanju što prije.

 

  • Konstantno se prepirete oko istih stvari, ali nikako da nađete kompromisno rješenje. Oboje se osjećate kao gubitnici i često morate da branite svoju poziciju.
  • Osjećate da vas partner konstantno kritikuje i da vam “spušta”. Zbog toga se više ne osjećate “dovoljno dobrom”. Istraživanja pokazuju da je kriticizam jedan od glavnih razloga zbog kojih se brakovi završavaju.
  • Imate poteškoća da budete “ranjivi” sa svojom snažnijom polovinom, a kada to i uradite, vaši najveći strahovi postaju realnost – žalite što ste uopšte išta pomenuli odnosno otkrili vaša osjećanja i želje.
  • Na površinu izbijaju “duhovi” prošlih veza, jer se niste na vrijeme pozabavili njima. Možete pretjerano reagovati na prilično nevine stvari koje partner kaže ili uradi, jer one za sobom povlače sjećanja iz prijašnjih veza.

  • Vaše potrebe za seksualnom intimnošću znatno se razlikuju i/ili rijetko imate seksualne odnose. Bilo da ste vi ili partner izgubili interes, nedostatak redovne intimnosti u braku loš je znak.
  • Vi i partner ste upali u fazu u kojoj jedno stalno pokušava da se približi, a drugo je distancirano – jedan od glavnih uzroka razvoda. Tokom vremena, to podriva ljubav i povjerenje između vas, jer će vam nedostajati emocionalna i seksualna intimnost koja se javlja kada živite u harmoniji.
  • Kada se ne slažete rijetko i rješavate vaše razmirice i različita gledišta. Upadate u zamku međusobnog optuživanja te odbijate da pristanete na kompromise ili da se jedno drugom izvinite. Kao rezultat, doživljavate manje topline i bliskosti odnosno počinjete da se udaljavate jedno od drugog.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info