6 koraka do bolje veze

0

Veze se ne rađaju preko noći. U njihovu izgradnju neophodno je uložiti trud te ih treba konstantno njegovati. Stresne situacije često vrše i pritisak na vezu, ali treba znati i da nijedna veza nije savršena. Ipak, postoje načini kako bi se ona poboljšala i preživjela test vremena. Nakon raskida veze, u prosjeku je potrebno dvije do tri godine da se oporavite, a tokom tog vremena nisu neuobičajeni ni mnogobrojni emocionalni i zdravstveni problemi. Iako je ponekad neizbježno, niko ne želi da prolazi kroz takvu vrstu traume, tako da ima smisla da uradite sve moguće razumne stvari da biste održali zdravu vezu.

 

  • Iskrenost je najbolja politika. Kada ste u stanju da u vezi budete iskreni i otvoreni to vam daje osjećaj sigurnosti te vam omogućuje da razvijete međusobno povjerenje. Iskrenost pruža otvorenost koja podstiče obje strane da istraže vezu i na fizičkom i na psihičkom nivou.
  • Nećete znati, ako ne pitate. Niko ne očekuje da poznajete Kama Sutru. Ni seksualno najiskusniji ne znaju sve, čak iako misle da to znaju, jednostavno zbog toga što svi volimo različite stvari. Ne plašite se da pitate jedno drugo šta vas uzbuđuje. “Ko pita ne skita”.
  • Male stvari mogu značiti mnogo. Tačno je da, kako vrijeme prolazi, tako i uzimamo partnera zdravo za gotovo. Dani “velikih” gestova kada smo htjeli da impresioniramo jedni druge možda su izblijedili. To ne znači da trebate prestati pokazivati partneru koliko ga volite i cijenite. Male stvari se računaju. Naravno, one moraju biti obostrane.

  • Probajte nešto novo. Bilo da je u pitanju novi hobi ili eksperimentisanje u spavaćoj sobi, isprobavanje novih stvari može ubrizgati malo uzbuđenja u vezu. U kolotečinu je veoma lako upasti, posebno kada radite iste stvari iz dana u dan. Isprobavanje novih stvari vam može pomoći da osvježite vašu vezu.
  • Napravite pauzu. Veze nisu izolovane od svijeta. Zapravo, one su pod uticajem mnogobrojnih faktora, radnih obaveza, porodice, prijatelja, djece, finansija, kućanskih poslova, zdravlja i tako dalje. Sve pomenuto može imati značajan efekat na vaš nivo energije, raspoloženje i libido. Posvetite se malo sebi kako biste se odmorili i napunili baterije. Otiđite u šetnju, na masažu, čitajte knjigu; radite sve što je potrebno kako biste se “vratili” sebi. Ukoliko ne odvojite bar malo vremena da se posvetite sebi, teško ćete se moći posvetiti drugima.

  • Budite tolerantni. Svi imamo iritantne navike i načine ponašanja koje našu drugu polovinu mogu, s vremena na vrijeme, nervirati. U ranim fazama veze skloni smo da im ne obraćamo dovoljno pažnje. Međutim, kako sjaj veze počinje da blijedi postajemo sve manje tolerantni na određene hirove. Važno je da prihvatite vaše različitosti i imajte na umu da je to sastavni dio svake veze. Uvijek postoje dobre i loše stvari pa umjesto da provodite previše vremena u razmišljanju o onome što vas iritira, sjetite se stvari usljed kojih se osjećate bezbjedno, voljeno i srećno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info