6 grešaka u šminkanju zbog kojih izgledate umorno

0

Umor se uvijek vidi na licu, a ukoliko pravite i određene greške prilikom šminkanja, cjelokupni dojam nije nimalo privlačan – izgledaćete kao da niste spavali dva dana, iako to i nije tako. Dobra vijest je da to možete ispraviti. Izbjegavajte sledeće greške po svaku cijenu i izgledaćete i više nego odmorno i dobro.

 

  • Monotone boje: Definisanje svih crta lica pomaže da izgledate budnije i odmornije. Umjesto da koristite monotone, jednodimenzionalne boje na cijelom licu, suptilno definišite obrve, trepavice, usne i obraze.
  • Koristite pogrešan korektor ispod očiju: Korektor koji je previše taman ili previše svijetao neminovno će od vašeg lica učiniti da izgleda umorno. Pomoć: nanesite ga u dobro osvijetljenoj prostoriji kako biste se uvjerili da izgleda prirodno. I, prilikom testiranja novog proizvoda, koristite ogledalce kako biste najbolje vidjeli kako korektor izgleda pod različitim osvjetljenjem.
  • Koristite previše pudera: Suha koža na koju je nanesen puder ima tendenciju da izgleda starije i umornije. Savjet: ne pretjerujte s puderom. Kako biste puder najbolje izjednačili s kožom i prekrili njene nepravilnosti, najbolje je da koristite prozirni puder u prahu.

 

  • Ne koristite hidratantnu kremu: Nikada ne nanosite šminku prije nego nanesete hidratantnu kremu (ukoliko koristite kremu sa zaštitnim faktorom tim i bolje). Nanošenje šminke na “golu” kožu samo će je isušiti, a vi ćete izgledati umornije i starije.
  • Koristite pogrešnu boju ajlajnera: Ukoliko imate hladni ten, ajlajner boje bronze ili zlata će učiniti da izgledate umorno i bolešljivo. Ukoliko imate topli ten, ajlajner srebrnih tonova učiniće da izgledate jednako loše. Izbjegavajte “problematične” boje kako biste izgledali što odmornije.
  • Nosite sivu šminku: Od šminke sa sivim donjim tonovima izgledate mnogo starije i umornije, bez obzira da li imate hladan ili topli ten. Kako biste izgledali mladalačkije i svježije, držite se tople palete boja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info