Namirnice koje vitke žene jedu svaki dan

0

Ukoliko želite da eliminišete suvišne kilograme, bilo bi mudro da svoju ostavu opskrbite sledećim namirnicama. Za ovaj proces vam uopšte nije potreban neki poseban trud – dovoljno je sasvim malo volje. Sljedeće namirnice se nalaze na spisku vitkih žena pa zašto ne bi bile i na vašem?

Voda


U redu, nije hrana, ali pijuckanje vode vam pomaže da ne “pobrkate” žeđ za glad. I, ukoliko je pijete hladnu, ona vam može pomoći da ubrzate metabolizam. Možete napraviti i prirodnu aromatizovanu vodu – ubacite sezonsko voće ili ljekovite biljke. Okus? Fantastičan!

Čokolada


Da, istina je. Zašto? Zato što vam redovno konzumiranje tamne čokolade pomaže da, kada osjetite želju za slatkišima, ne pojedete previše njih. I, da se razumijemo, ovo ne znači da trebate jesti samo čokoladu tokom cijelog dana, kad god vam padne na pamet!. Ne, daleko od toga. 30 grama tamne čokolade, koja sadrži 75% kakaoa i više, preporučena je dnevna doza.

Maline


Odlične su, jer vam mogu pomoći da se duže osjećate sitima. Jedna šolja malina sadrži osam grama vlakana, a u njihov sastav ulazi i voda (čak 85%) pa se ne morate bojati dehidracije tokom vrelih ljetnih dana.

Jaja


Ukoliko za doručak jedete ugljene hidrate, probajte proteine. Jaja poboljšavanju osjećaj sitosti, što snižava ukupni energetski unos. Žene koje unose veće količine proteina tokom doručka osjećaju se zadovoljnije i imaju manje šanse da kasnije posegnu za nekom nezdravom užinom. Zapravo, visoko-proteinski doručak vas može držati podalje od unosa 200 dodatnih kalorija u večernjim satima.

Špinat


Uvijek možete jesti dosta povrća, jer ono ne sadrži mnogo kalorija. Špinat je posebno dobar, jer njegov sadržaj željeza pomaže u održavanju nivoa energije u organizmu što vam omogućava i da donesete bolje prehrambene izbore. Željezo je, takođe, neophodno kako bi se kiseonik transportovao do ćelija koje ga koriste za stvaranje energije i topljenje masti. Kako bi organizam što bolje apsorbovao ovaj mineral, kombinujte ga sa vitaminom C (prirodnim, naravno).

Kiseli krastavci


Odlični su, jer zadovoljavaju potrebu za hrskavim i slanim, a sadrže tako malo kalorija da ćete ih sagorjeti više njihovom probavom nego konzumiranjem.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info