Izaberite pravu kombinaciju boja za vaš dom

0

Da biste pravilno i s ukusom uredili svoj dom, prvo morate da naučite koje to kombinacije boja savršeno idu jedna uz drugu. Pred vama su kombinacije koje možete iskoristiti, bilo da se radi o klasičnom ili modernom uređenju stana.

 

Crna i bijela

Crno-bijela kombinacija je klasika. Savršena! Uvijek aktuelna. Bijela boja se slaže sa svim bojama, ali kad se kombinuje s crnom tada najviše dolazi do izražaja.

 

Narandžasta i plava

Ako vam je dnevni boravak opremljen namještajem u zemljanim ili neutralnim bojama, potrebno je da unesete malo živosti u njega. Jarko narandžasti tonovi odlično se slažu sa plavim. “Ubacite” komad namještaja ili nekoliko jastučića i prostorija će zasigurno “živnuti”.

 

Crvena i zlatna

Ako želite da vam soba odiše mističnošću i elegancijom, kombinacija crvene i zlatne boje je za vas. Kombinacija ove dvije boje korištena je još u doba renesanse. Sa pravilnim osvjetljenjem i ukusno izabranim namještajem, vaš dom će odisati toplinom i dobrodošlicom za sve one koji ga posjete.

 

Svijetloplava, žuta i bež boja

Ukoliko želite da vam dom predstavlja “sigurno” mjesto koje će vas relaksirati i opustiti nakon napornog dana, ovo je savršena kombinacija za vas. Svijetloplava i bež boja će dati notu smirenosti vašem domu dok će mu žuta dati energiju.

 

Zelena i žuta

Zelena i žuta savršeno se slažu u prirodi. Kad je već tako, zašto ih onda ne biste prenijeli i u svoj dom? Ako niste sigurni gdje da “stavite” zelenu boju, počnite sa detaljima. Možda jedan dio zida ili zavjese. Da biste unijeli vedrinu u određenu prostoriju, ubacite par jarko žutih detalja, primjera radi, jastuk, stolnjak ili nešto sasvim treće.

 

Ružičasta i zelena

Zelena boja jednako dobro ide i uz ružičastu. Ovako vesela kombinacija boja sigurno će donijeti dobro raspoloženje svakome ko uđe u vaš dom.

 

Plava i zelena

Odlična kombinacija boja koja će u vaš dom unijeti duh retro stila. Nebitno da li se radi o svijetlim ili tamnim tonovima, ove dvije boje u kombinaciji će od vašeg doma napraviti nešto posebno. Uostalom, pokušajte i sami!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info