Najbolja boja kose za vaš ten

0

Boja kose može promijeniti vaš cjelokupni izgled, jer ona “uokviruje” lice. Ona je, zapravo, važan dodatak koji poboljšava vašu jedinstvenu ljepotu i dodatno ističe crte lica. Međutim, kako odabrati boju koja će najbolje i odgovarati vašem tenu? Ne morate trošiti dragocjeno vrijeme i novac kako biste isprobali različite nijanse. Umjesto toga, pogledajte stručne savjete koji vam mogu pomoći da izaberete idealnu boju za vaš ten.

Blijeda koža sa hladnim plavim ili ružičastim nijansama: Topla zlatno plava boja


Veliki broj žena sa ovim tenom najčešće bira pepeljaste nijanse, ali ne želite da se boja vaše kose stapa sa vašim tenom, jer ćete izgledati isprano. Zlatne nijanse će vašem licu dodati toplinu te ćete izgledati mnogo svježije.

Srednji ten sa toplim nijansama: Čokoladno smeđa boja


Tamnije boje ističu oči, ali crna boja izgleda previše ozbiljno na ženama sa ovim tenom. Čokoladno smeđa boja sa blagim smeđim pramenovima je odlična, jer će “uokviriti” vaše lice i dati očima još ljepši sjaj.

Hladni ten sa žutim nijansama: Zlatno crvena


Žene svjetlije puti trebalo bi da izbjegavaju boje kose koje izgledaju previše prirodno i umjesto toga da se poigraju kontrastom između kose i tena. Potrebno je dosta hrabrosti da se kombinuju toplije boje sa hladnijim tenom, ali crvene nijanse su odlične u takvim slučajevima.

Maslinasti ten sa toplim nijansama: Tamno smeđa boja


Jače, tamne nijanse djeluju kao slikarsko platno na vaše lice naglašavajući crte lica na način koji može biti i dobar i loš. Ukoliko imate tamne kolutove ispod očiju, tamna boja kose samo će ih dodatno naglasiti. Ukoliko imate svjetlije oči ili punije usne, tamna boja će ih još više dovesti do izražaja. Isprobajte tamno smeđe nijanse, jer su one par nijansi svjetlije od crne boje te naglašavaju ono najbolje od maslinastog tena.

Srednji ten sa hladnim nijansama: Karamela


Boja karamele može dodati toplinu srednjem tenu sa hladnim nijansama te pomoći koži da ima prekrasan, prirodni sjaj. Ako imate ovakav ten izbjegavajte presvijetle ili pretamne boje – držite se zlatne sredine.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info