Ljetni hit: Kako da kombinujete ultra kratku majicu

0

U slučaju da ne znate, kratke majice su pravi hit! Da, možda može i biti teško da ih kombinujete na pravi način i da, možda mogu biti i pomalo nepraktične, ali na kraju, to nimalo ne umanjuje njihovu popularnost. Ona će vas natjerati da se poigrate njenim proporcijama i, jednom kada je obučete, shvatićete da ste upravo prešli granicu svoje zone udobnosti, što je apsolutno odlično! I samo da znate, možete je nositi baš u svim prilikama!

 

Teretana

Vrijeme je da pokažate svoj naporan trud tako što će svi vidjeti vaše trbušne mišiće. Osim što će vam biti rashladnije, ovo će vam biti motivacija da još energičnije “prionete” na posao.

 

Kancelarija

Da, kratku majicu možete nositi i na posao – potrebno vam je samo malo mašte i suknja ili pantalone sa visokim strukom, kako ne biste otkrivali previše. Ukoliko vam nije baš prijatno, preko majice možete nositi košulju, kako bi cijeli izgled bio prikladniji uslovima rada.

 

Piknik

Idealna je za piknik – najbolje je da nosite onu sa otvorenim leđima i kratkim farmericama visokog struka. Neće vam biti vruće, a uspjećete i da “uhvatite” sunca.

 

Prijepodnevna kafa sa prijateljicama

Uopšte nije neobično da tokom ljeta već od ranog jutra bude vruće. Ukoliko imate tradiciju da vikendom prije podne idete na kafu sa prijateljicama, kratka majica je odlična i za te prilike. Možete je nositi sa širokim pantalonama ili širokom suknjom iste boje.

 

Ljetni koncert

Kratka majica i farmerice najjednostavnija su, ali istovremeno i najupečatljivija kombinacija za ljetnja okupljanja. Ipak, nemojte zaboraviti ni laganu jaknicu, jer i ljetne večeri znaju biti prohladne.

 

Izlazak

Situacija u kojoj je možete uvijek nositi – izlazak. Kako ne biste pokazali previše, kombinujte je sa laganim blejzerom i širom suknjom.

 

Formalni događaji

Vjerovali ili ne, možete je nositi i na formalne događaje, kao što je svadba, a da se niko ne “uvrijedi”. Samo se postarajte da ne izgleda kao da nosite kratku majicu. Jedini put kada bi se to i trebalo primijetiti jeste kada budete “mahali” rukama na plesnom podijumu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info