3 savjeta za eliminisanje šlaufa oko struka u samo nekoliko sedmica

0

Sljedeća tri trika su tako jednostavna i, ako ih se dosljedno pridržavate, oni će funkcionisati kao i bilo koja druga dijeta (ako ne i bolje).

 

Mliječni proizvodi nisu loši


Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da su žene koje su dvanaest sedmica, tri puta dnevno, konzumirale nemasni jogurt uspjele da eliminišu više masnih naslaga u području struka u odnosu na žene koje ga nisu konzumirale. Ovaj mliječni napitak sadrži probiotike, zdrave bakterije koje mogu pomoći u smanjenju nadutosti, ukoliko se redovno konzumiraju.

Pored toga, probiotike možete pronaći i u kefiru (na tržištu se može naći i light verzija kefira, koja sadrži istu količinu probiotika kao i originalna, ali i znatno manje masti).

Integralno, uvijek integralno


Zamijenite rafinisane žitarice integralnima. Istraživanja pokazuju da zdrave osobe koje tokom godine konzumiraju integralne žitarice, tri ili više puta dnevno, imaju i manji procenat sala na području struka u odnosu na osobe koje to ne rade. I, bez pretjerivanja – to znači jedna šnita integralnog hljeba po obroku, a ne pet.

I, naravno, sve vrste rafinisanih žitarica potrebno je zamijeniti integralnima pa tako treba izbaciti i bijelu rižu i tjesteninu i zamijeniti ih intregralnim varijantama.

Mastima protiv sala!


Istraživanja pokazuju da neke vrste masti, uključujući linolnu kiselinu i mononezasićene masne kiseline, mogu pomoći da “istopite” salo na području struka. Sjemenke suncokreta i nemasna govedina odlični su izvori linolne kiseline, dok mononezasićene masti možete unositi putem avokada, maslina i orašastih plodova.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info