Pet jednostavnih vježbi za savršene grudi

0

San svake žene je da ima lijepe i čvrste grudi. Redovnim treningom i pravilnom ishranom učvršćuju se grudni mišići i poboljšava se njihov tonus. Sljedećim vježbama uticaćete kako na grudne mišiće tako i na mišiće ruku, ramena i leđa.

 

Veslanje u pretklonu sa tegovima

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. U ruke uzmite tegove. Trup nagnite ka naprijed vodeći računa da su vam leđa ravna. Noge su blago savijene u koljenima, ruke su potpuno opružene sa tegovima vertikalno ispod ramena (A). Savijajući ruke u zglobovima laktova povucite tegove prema gore rotirajući podlaktice tako da tegovi u završnom položaju budu ispred butina (B). Lagano vratite ruke u početni položaj. Uradite dvije serije od 15 ponavljanja.

 

Boksanje

Stanite u raskoračni stav, jedna noga malo izvučena naprijed. Uzmite dva tega i savijte podlaktice tako da vam tegovi budu ispred brade. Laganim pokretima naizmjenično pružajte prvo lijevu pa desnu ruku, kao da udarate nešto ispred sebe. Uradite ukupno 30 ponavljanja. Odmorite pa uradite još dvije serije po 30 udaraca.

 

Spuštanje jednoručnih tegova u stranu

Lezite na loptu za pilates sa koljenima savijenim pod uglom od 90 stepeni. Uzmite dva tega i ispružite ruke prema plafonu. To je početni položaj (A). Lagano spuštajte ruke u stranu sve dok ne osjetite laganu bol (B). Zatim se vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

 

Spuštanje jednoručnih tegova iza glave

Uzmite u svaku ruku po teg i lezite na loptu za pilates, a ukoliko nemate loptu možete i na ivicu kreveta. Ruke podignite uvis, iznad glave (A). Bez pomijeranja ruku spustite podlaktice prema glavi (B). Zadržite par sekundi pa vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

 

Široki sklek

Zauzmite položaj za sklek, ali se oslonite na koljena. Ruke su postavljene šire u odnosu na ramena. Vodite računa da su vam leđa ravna (A). Udahnite i spustite se u sklek (B). Kratko zadržite i dok izdišete lagano se vraćajte u početni položaj. Uradite tri serije po deset sklekova.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info