5 grešaka u oblikovanju obrva i kako ih popraviti

0

Uzimajući u obzir činjenicu da su obrve prirodni “okvir” vašeg lica, njihov izgled može uticati i na izgled ostatka lica. Naravno, one mogu biti fenomenalne, ali ponekad i malo tvrdoglve, posebno kada pokušavate da ih oblikujete s ciljem popravljanja prorijeđenih dijelova. Dononismo vam pet grešaka u oblikovanju obrva koje veoma veliki broj žena pravi, ali i načine na koje ih možete popraviti.

Previše počupane obrve


Trenutak kada spoznate da ste pretjerali sa pincetom može biti prilično užasavajući, ali to se desilo skoro svakoj ženi. Nabavite olovku za obrve koja je za dvije nijanse svjetlija od boje vaših obrva i lagano iscrtajte prirodni oblik obrva, polako i nježno nanoseći olovku u malim, kratkim linijama. Nakon toga nanesite puder koristeći uglastu četkicu, ali imajte na umu da obrve moraju biti suhe.

Crvenilo nakon čupanja obrva voskom


Ako imate osjetljivu kožu, onda to i dajte do znanja profesionalcu koji radi čupanje obrva kako bi mogao upotrijebiti odgovarajući vosak. Prije samog čupanja, ne bi bilo loše da uzmete antihistamin kako biste spriječili crvenilo ili oticanje.

Ukoliko se nakon čupanja pojavi crvenilo, nanesite vazelin na dato područje, jer će on ohladiti kožu i ublažiti eventualni bol. Takođe, vazelin nanesite i prije spavanja, jer će vam pomoći da zaliječite oštećenu kožu.

Ogoljena mjesta


Za ogoljena mjesta najbolje je da koristite puder za obrve koji ćete nanijeti uglastom četkicom. Ukoliko je područje prilično veliko, nanesite na njega serum za rast trepavica, jer će on ubrzati rast dlaka na ogoljenom mjestu.

Neukrotive obrve


Ako dlake jednostavno “odbijaju” da rastu kako treba, nabavite makazice. Koristeći četkicu za zube, obrve počešljajte ka gore i odsijecite dlačice koje se protežu dalje od vaših prirodnih obrva (nakon toga obrve počešljajte ka dole). Pazite da ih ne odsiječete prekratko, jer to može uzrokovati druge probleme.

Rast obrva


Kada je riječ o rastu obrva, jednostavno morate biti strpljivi. Ali, kako biste cijeli proces malo ubrzali, na obrve možete nanijeti serum za rast trepavica. Dok vam obrve ne porastu, popunjavajte ih olovkom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info