Iznenađujući načini na koje vas pivo može proljepšati

0

Ono je i jedno od najpopularnijih alkoholnih pića na svijetu, ali je ipak i mnogo više od toga – pivo vam može pomoći i da izgledate bolje. Donosimo par načina na koje vam ovo popularno piće može pomoći da izgledate odlično.

Bori se protiv bora

Kvasac koji se koristi u proizvodnji piva ima neočekivanu moć uljepšavanja. Na listi sastojaka većine krema protiv bora naći ćete ga pod nazivom adenozin trifosfat (adenosine triphosphate). Pomenuti sastojak veoma je efikasan kod “peglanja” bora.

Bori se protiv akni

Sedimenti piva (pivski kvasac) mogu pomoći u slučajevima akni usporavanjem proizvodnje sebuma i eliminisanjem bakterija koje uzrokuju stvaranje akni. Ovaj glavni sastojak piva poznat je i kao odlično sredstvo u održavanju pH ravnoteže kože na optimalnom nivou.

Blistava koža

Kada se nanosi površinski, pivo može očistiti ten, izliječiti perutanje kože i učiniti kožu glatkom i podatnom i to sve zahvaljujući pantotenskoj kiselini i vitaminima koje sadrži.

Omekšava pete

Vitamini B kompleksa, minerali i kvasac koje pivo sadrži mogu omekšati zadebljanja na petama. U ove svrhe najbolje je upotrebljavati tamnije varijante, jer one sadrže više antioksidanata, hranjivih materija i proteina koji pomažu da “posao” na petama što lakše obavite.

Daje kosi sjaj

Pored B vitamina, proteini koji se nalaze u sladu i hmelju pomažu u obanavljanju oštećene kose te mogu kosi dodati volumen. U međuvremenu, maltoza i saharoza u ovom popularnom piću daju kosi prekrasan sjaj. Dakle, pivo će vašoj kosi dati volumen i sjaj.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info