5 načina da se izvučete iz nezdrave veze

0

Da li ste došli do granice kad više ne možete da tolerišete ponašanje partnera? Da li se stalno osjećate loše i polako padate u depresiju? Ako više niste zadovoljni i srećni u vezi, možda je došlo vrijeme da krenete dalje. To je vaš život, vaše vrijeme! Prestanite ga trošiti na nekoga ko vas više ni u jednom segmentu života ne ispunjava. To ne mora da znači da treba da zamrzite svog partnera već da je došlo vrijeme da krenete odvojenim stazama života.

 

Ne mrzite ga

Mržnja, vrijeđanje ili ljutnja će povrijediti jedino vas. Možda je vaš partner grub i neljubazan zato što se osjeća uplašeno, izgubljeno ili nesigurno. Negativna energija i ponašanje su najčešće odraz unutrašnjeg stanja čovjeka.

 

Recite “Ne”

Kada ste pozvani negdje gdje bi trebao da bude i vaš partner, ljubazno odbijte. Zahvalite se, kažite da imate obaveza i da jednostavno ne možete da stignete.

 

Kažite mu da vam treba prostora

Kažite mu da vam treba vremena i prostora da “posložite” stvari u svojoj glavi. Ako vam se ne objašnjava, nemojte! Ipak ste sami sebi najvažniji.

 

Ne pričajte ružno o njemu pred drugima

Ako želite da raskinete s nekim to ne znači da odmah treba da ga “olajavate” pred drugima. Ako u toku razgovora neko spomene “njega”, promijenite temu ili kažite nešto kratko, primjera radi, da ga niste vidjeli već neko vrijeme. Nema potrebe da nekome pričate o propaloj vezi, jer će vam se to najvjerovatnije jednog dana obiti o glavu.

 

Zapamtite, vi ste najvažniji!

Niko vas neće poštovati, a ni voljeti, ukoliko sami sebe ne poštujete i ne volite. Da biste pokazali koliko vam je stalo do vas samih, riješite se nezdrave veze. Zatim, udahnite duboko, opustite se i budite srećni, jer napokon sada zaista vi kontrolišete svoj život.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info