5 stvari koje niste znali o brijanju nogu

0

Iako se kaže da ne postoji baš pravi način brijanja nogu, ipak nismo u potpunosti saglasni s tom konstatacijom. Ukoliko radite ovu vrstu depilacije, pridržavajte se sledećih savjeta.

 

Prije brijanja morate uraditi piling

To pomaže da eliminišete mrtve ćelije kože koje mogu zapušiti britvicu. Takođe, piling može pomoći i u sprečavanju nastanka posjekotina. Najbolje je da koristite blagi piling ili da ga napravite sami: ekstra djevičansko maslinovo ulje i šećer definitivno je jedan od najboljih domaćih pilinga.

 

Pjena za brijanje je važna

Nemojte koristiti sapun već pjenu za brijanje (ili regenerator). Sapun isušuje kožu dok regenerator ili proizvodi na bazi pjene koži pružaju hidrataciju usljed čega brijanje postaje glatko i jednostavno.

 

Njega nakon brijanja

Nakon brijanja, najbolje je izbjegavati upotrebu krpe, rukavice ili spužvice za kupanje, jer je koža izrazito osjetljiva i moglo bi doći do iritacije i pojave crvenila.

 

Nisu sve pjene iste

Kao i svi drugi proizvodi za uljepšavanje, različite pjene za brijanje dizajnirane su za različite tipove kože. Ukoliko je vaša koža suha i sklona iritaciji, nemojte koristiti proizvode koji sadrže alkohol i miris.

 

Brijanje nogu nakon tuširanja

Toplota i para iz tuša omekšaće dlake i otvoriti pore. Upravo zbog toga je brijanje nogu mnogo lakše na kraju tuširanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info