6 stvari koje žena nikada ne treba da uradi zbog muškarca

0

Ljubav je sila koja sigurno najsnažnije pokreće čovjeka, ali joj ne trebate dopustiti da određuje svaki vaš korak. Veoma je važno voditi računa o drugima, ali ne i po cijenu sopstvene sreće.

Ako želite da imate srećan i ispunjen život, onda sljedeće stvari nikada ne biste trebali uraditi zbog muškarca pa čak i da je “zadnji na svijetu”.

Ne odustajte od svojih snova


Ako ste oduvijek željeli da budete učiteljica, nemojte mu dopustiti da vas odgovori od vaše želje. Ne dopustite mu da vas dovede u situaciju da birate između njega i svog sna. Ako je vaša ljubav dovoljno jaka, sigurno ćete pronaći rješenje koje će odgovarati oboma. Ono što žena nikada ne smije da uradi je da odustane od svojih snova, samo da bi ugodila muškarcu.

Ne mijenjajte svoj izgled


Samo zato što muškarci obožavaju zgodne pjevačice i fotomodele ne mora da znači i da njihove partnerke moraju izgledati poput njih. Ako vas tjera da se oblačite kako njemu odgovara ili čak predlaže plastičnu operaciju, vi stvarno nemate šta da tražite s njim. To je vaše tijelo i vi odlučujete šta ćete sa njim. Ako vas stvarno voli, voljeće vas upravo onakvu kakva jeste.

Ne zapostavljajte prijatelje


U današnje vrijeme jednostavno vam fali vremena da biste postigli sve što isplanirate. Međutim i kada imate slobodnog vremena, ne bi trebalo da ga provodite samo sa svojim partnerom. Vašoj porodici i prijateljima ste isto tako potrebni, kao i njemu. Raspodijelite vrijeme tako da se niko ne osjeća zanemareno.

Nemojte glumiti da ste nešto što, u stvari, niste


Nikada se nemojte pretvarati da ste nešto što niste. Ne glumite da ste manje inteligentni ili sposobni samo zato da bi se on osjećao bolje. Vjerovali ili ne, muškarci zapravo vole samostalne i nezavisne žene. I, sigurno će i vaš biti ponosan što ima pored sebe nekog kao što ste vi.

Nemojte se izgladnjivati


Nema ništa loše u tome što želite da budete zdravi i dobro izgledate. Pripazite na ishranu i vježbajte zato što vi tako želite, a ne da biste udovoljili partneru. Najvažnije od svega je da ste vi zadovoljni svojim izgledom i da se dobro osjećate u svom tijelu.

Ne dopustite mu da vas kontroliše


Koliko god da ga volite, ne smijete dopustiti da vam kontroliše život. Ako ste u ozbiljnoj vezi, normalno je da ćete sve veće odluke donositi zajedno. Ali on nipošto ne smije da samostalno donosi odluke koje se tiču vašeg života. U redu je da vas sasluša i posavjetuje, ali konačnu odluku donosite samo vi. Uostalom, to je vaš život i vi određujete kako ćete ga živjeti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info