Šta ne nositi ovog ljeta: Izbjegavajte ovih 8 trendova

1

Laganija garderoba, papuče, sandale, neizbježne suknje i haljine svakako su odličan izbor za vrele ljetne dane. Međutim, pazite da ne pretjerate – sledeće trendove bi bilo mudro izbjegavati iz više razloga. Prosudite sami.

Previše kože


Ljetne vrućine znaju biti nesnosne, ali to ne znači da trebate biti oskudno odjeveni. Bićete u prilici da vidite mnogobrojne poznate ličnosti kako nose minimum garderobe, ali to ne znači da ih trebate imitirati. Složićete se da takav način oblačenja izgleda vulgarno.

Prekratak šorc


Možda i imate prekrasnu zadnjicu i želite da je “pokažete”, ali ne mora je svako vidjeti, posebno ne na javnim mjestima. Prekratki šorc je poput neprijatnog člana porodice koji privlači pažnju iz pogrešnih razloga. Klonite ga se.

Iscijepane farmerice koje ste napravili sami


Koja je poenta uništavanja savršeno dobrog para farmerica samo da biste hodali okolo u njima? Izgledaćete kao da vam je mačka ili neka druga životinja s kandžama izgrebala patalone. Ukoliko želite da nosite ovaj stil, birajte pantalone koje su “odradili” profesionalci (one izgledaju mnogo suptilnije i privlačnije).

Kratka/duga suknja


Vjerovatno najzbunjujući trend od svih – suknja sa bipolarnim poremećajem! Nije jasno da li ona pokušava da bude kratka ili duga. Ovaj trend je bio veoma popularan prošlog ljeta i nosile su ga žene svih starosnih dobi. Ipak, nadamo se da će ove godine biti zamijenjen nečim ljepšim i laskavijim.

Flanel


Flanel je bio popularan prošlog ljeta, posebno u vidu košulje svezane oko struka. Dakle, košulje uopšte nisu nošene već su, bukvalno, visile oko struka. Ipak, preporučujemo da ovaj dodatni materijal spremite u ormar i nosite ga na jesen, onako kako i treba, prebačen preko ramena.

Pretjerani prorez


Kao da “normalni” prorez nije bio dovoljan, danas se mogu nabaviti suknje i haljine sa pretjerano visokim prorezom. Ne, nismo konzervativni, ali one su prilično nepraktične (zamislite samo šta bi se moglo desiti u slučaju naleta vjetra) i veoma rijetke i hrabre žene ih mogu nositi sa samopouzdanjem. Dakle, bilo bi najbolje da ih izbjegavate.

Tamni karmin


Sada je pravo vrijeme da se “poigrate” sa svjetlijim nijansama šminke. Dakle, tamnija šminka (posebno karmin) totalno je out. Pored toga, svjetlije nijanse šminke mogu učiniti čuda, kako za vaše lice tako i za raspoloženje.

Iscijepane helanke


Nije nam poznato kako i zašto su ovakve helanke postale popularne, ali morate priznati da one, jednostavno, izgledaju kao pravi modni promašaj. Helanke same po sebi imaju lošu reputaciju, a ova varijanta je jednostavno pogrešna.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info