4 najveće greške koje pravite prilikom nanošenja ajlajnera

0

On je neizbježan dio šminke, jer vam pomaže da definišete oči. Ipak, prilikom njegovog nanošenja, veliki broj žena pravi i određene greške koje rezultiraju ne tako privlačnim izgledom. Evo i koje su to.

Pretjerivanje na donjem kapku


Pretjerano nanošenje ajlajnera na donji kapak – posebno kada je u pitanju veoma tamna boja – učiniće da vaše oči izgledaju manje nego što to jesu. Pored toga, postoji i velika šansa da se ajlajner razmaže.

Ukoliko želite da definišete donji kapak, koristite svijetlu olovku ili, za još suptilniji izgled, koristite svijetlo smeđu ili sivo smeđu sjenku za oči.

Korištenje samo crne i smeđe boje


Malo bijelog ili nude (boja kože) ajlajnera na donjim kapcima može vam pomoći da izgledate svježije i budnije. Nježno povucite kožu ispod oka ka dole te nacrtajte liniju između donjih trepavica i unutrašnje ivice oka.

Nepoznavanje razlike između olovke, gela i tečnog ajlajnera


Ajlajner u olovci je najbolji, ako ste u žurbi: najbrže ga možete nanijeti, a i otporan je na razmazivanje. Ajlajner u gelu daje vam glamurozniji izgled i omogućava veću kontrolu nad debljinom linija. Tečni ajlajneri su “napredna” vrsta.

Oni se preciznije nanose, ali vam je za to potrebna i mirna ruka. Ukoliko ste početnica, a želite da napravite cat-eye, koristite ajlajner u gelu.

Neravnomjerno nanošenje


Kako biste izbjegli njegovo neravnomjerno nanošenje, ajlajner nemojte “povlačiti” na spoljne uglove očiju. To može uzrokovati boranje kože, a linija neće biti glatka. Pokušajte da podignete bradu i gledate ka dole tako da su vam kapci poluzatvoreni, ali još uvijek možete da ih vidite.

Ako koristite ajlajner u gelu, nanosite ga pomoći kose četkice, jer ćete tako dobiti glatkiji izgled. Prije toga možete nanijeti ajlajner u olovci, koji vam može služiti kao smjernice.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info