Najčešći razlozi zbog kojih pucaju i najstabilnije veze

0

U jednom trenutku osjećate se kao da ste na “sedmom nebu” i onda, odjednom, čujete svog partnera kako izgovara riječi: “Nisi ti u pitanju, ja sam.” Sigurno vam se desilo bar jednom u životu da budete ostavljeni bez nekog posebnog razloga. Ili ste možda vi iznenada izgubili interesovanje i ostavili njega bez nekog određenog razloga.

Ali vjerujte, uvijek postoji razlog za sve. Evo nekoliko najčešćih zbog kojih se dešavaju prekidi i najstabilnijih veza.

Želite različite stvari


Na početku veze sve je uvijek jednostavno i zanimljivo, jer ste zaljubljeni i zadovoljni. Međutim, kako veza postaje ozbiljnija, tako se i naše želje i potrebe mijenjaju. Često se dogodi da muškarac i žena ne žele iste stvari pa, primjera radi, muškarac poželi da uplovi u bračne vode dok je žena još uvijek zadovoljna onim što trenutno imaju.

Ili, možda vi forsirate zajednički život dok on još uvijek pokušava da preboli bivšu djevojku. Ovakve veze nemaju budućnost, jer bez obzira na fizičku privlačnost, vaše životne želje i ciljevi se ne podudaraju.

Nedostatak uzajamnog povjerenja


Postoji mnogo razloga koji mogu izazvati nedostatak povjerenja između partnera. Bilo da se radi o laži, prevari ili čak traumi koju jedno od partnera nosi iz prethodne veze, jednom izgubljeno povjerenje rijetko kada može da se vrati, jer par najčešće ne želi da se bori za već jednom “narušenu” ljubav.

Stalne svađe


Male, beznačajne svađe često prerastu u velike koje vremenom toliko dobiju na značaju da se gotovo nemoguće vratiti na početak, kada je sve bilo u redu. Partneri u bijesu izgovore riječi koje ne bi trebali i koje je kasnije teško “povući”, a sve to dovodi do udaljavanja i, često, konačnog razdvajanja.

Emotivna prevara


Emotivna prevara često je opasnija od fizičke. Do emotivne prevare dolazi kada jedno ili oba partnera provode sve više vremena sa nekom drugom osobom, bilo da se radi o dugim “prijateljskim” kafama ili zajedničkom treniranju, posjetama galerija ili pozorištima.

Odnos sa vašim partnerom i dalje može da bude odličan, ali ako su vam misli “preokupirane” nekim drugim, samo je pitanje vremena kada ćete poželjeti da svoj život nastavite sa tom drugom osobom.

Veza bez budućnosti


Iako sve odlično funkcioniše, nemojte se iznenaditi ako on odjednom počne da se udaljava od vas. Postoji mnogo razloga za to; možda je upoznao nekog drugog, možda mu ne odgovara brzina kojom vaša veza postaje ozbiljna ili jednostavno je on prije vas shvatio da vaša ljubav nema budućnosti.

Bez obzira na razlog, budite spremni da kao odrasla osoba prihvatite raskid i, ako ništa drugo, budite srećni što vam je na vrijeme rekao kako se osjeća, jer vam je na taj način dao vremena da se oporavite i pronađete nekoga ko će vas usrećiti, kao što i zaslužujete.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info