Najmodernije sunčane naočale za vaš oblik lica

0

Pravi par sunčanih naočala može vam pomoći da izgedate mlađe i modernije. U zavisnosti od oblika vašg lica, birajte sljedeće modele.

Srcoliki oblik lica


Da li imate šire čelo i jagodice, a usku bradu? Ako je to slučaj, imate srcoliki oblik lica. Ključ leži u tome da je potrebno proširiti izgled brade i lice učiniti proporcionalnijim. Da biste to uradile, potražite svjetlija stakla i to najbolje ona koja su tamnija od vrha ka sredini, a svjetlija od sredine ka dnu. Ona će ublažiti širinu čela i smekšati oštre linije brade. Stil avijator svakako je odličan izbor.

Ovalni oblik lica


Ako imate ovalni oblik lica, onda su i vaše crte lica relativno izbalansirane. Ovalno znači da vam je lice duže nego šire pa se možete “izvući” sa većinom stilova, sve dok okviri nisu širi od najšireg dijela lica. I, najbolje vam odgovara cat-eye stil (stil mačijeg oka).

Četvrtasti oblik lica


Imate izraženu vilicu i široko čelo? Birajte okvire koji imaju zaobljene ivice, kako biste ublažile oštre linije lica. Prilikom biranja naočala, imajte u vidu da bi bilo najbolje da njihovi okviri “sjede” visoko na licu, jer će na taj način ublažiti oštrinu vilice.

Okrugli oblik lica


Ključ je u dodavanju strukture. Ako imate blage obline, slične širine i dužine, tražite okvire sa jakim ugaonim linijama kako biste uspjele dodati definiciju. Držite se što dalje od jarkih boja i tražite tamnije nijanse, poput crne ili boje kornjačinog oklopa, kako biste umanjile punoću vašeg lica. Modeli koji imaju blago više sljepoočnice pomažu u kreiranju dužeg i mršavijeg oblika lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info