Kako da se u svom domu osjećate kao “kod kuće”

0

Život nam se svima manje-više pretvorio u dobro uvježbani ritual koji ponavljamo iz dana u dan. Idemo na posao, odradimo dnevne obaveze i jedva čekamo da dođemo kući, dodatno se u njoj umorimo i čekamo mrak da bi što prije otišli spavati. I sutra ponovo isto! Ali to ne mora da bude tako, jer svoj dom uz naših par savjeta možete učiniti toplijim i svakodnevno uživati u njemu.

 

Smijte se

Razmislite šta je to što vas kod kuće može nasmijati. Da li je to neki smiješni video klip na internetu? Pogledajte ga prije nego što krenete na posao. Volite stand-up komedije? Pustite ih umjesto muzike prilikom obavljanja svakodnevnih kućanskih poslova. Ili pozovite najbolju prijateljicu sa kojom se uvijek dobro ismijete. Na ovaj način ćete uvijek imati osjećaj da je vaš dom pun pozitivne energije i uvijek ćete se u njemu odlično osjećati.

 

Uredite svoj dom onako kako vi želite

Bez obzira koliko vaš lični stil bio neobičan, svoj dom uredite baš onako kako vi to želite. Ako volite etno stil ili ste više za moderni ili možda želite da iskombinujete sve to zajedno – uradite to! Ne marite previše za mišljenje drugih, jer to je vaš dom i vi u njemu treba da budete nasmijani i zadovoljni.

 

Ništa ne ostavljajte za “kasnije”

Skupu posteljinu ste ostavili za goste, a šolje koje ste dobili na poklon držite na polici? Za koga to čuvate? Vi ste sebi najbitniji i zašto upravo sada ne bi zapalili skupu svijeću koju vam je prijatelj donio sa odmora i uz laganu muziku popili šolju kafe? Sigurno ćete se opustiti i uživati.

 

Dobro se zabavite

Bez nekog velikog razloga pozovite prijateljice na večeru koju ćete zajedno pripremiti. Napravite masku za lice ili međusobno jedne drugima sredite frizure. Uz dobru muziku, čašu vina, super jelo i “ženske” priče, dobar provod i pozitivna energija je zagarantovana.

 

Živite u sadašnjosti, ali mislite i na budućnost

Uvijek vodite računa o svom domu i uređajima koji se nalaze u njemu. Ne zanemarujte sitne kvarove, jer oni veoma brzo postanu krupni i onda morate dati novac na nešto što ste mogli spriječiti. Ako volite svoj dom, održavajte ga redovno i budite sigurni da ćete na taj način živjeti dugo srećni i zadovoljni u njemu.

 

Prisjetite se prošlosti

S vremena na vrijeme, zastanite pored police gdje držite neke drage sitnice. Prisjetite se gdje ste to dobili ili kupili i kako ste se tada osjećali. Sigurno ste bili srećni i ispunjeni, čim ste ih zadržali u svom domu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info