Kako da izgledate fantastično bez mnogo truda

0

Da, često je potrebno provesti mnogo vremena kako bismo izgledali što bolje i bili u najboljem mogućem izdanju. Međutim, postoje i mali trikovi koji vam mogu pomoći da, bez mnogo truda, izgledate baš fantastično. Evo i koji.

Dugotrajni karmin

Prije nanošenja karmina, na usne nanesite malo pudera. To će pomoći da karmin ostane na usnama tokom cijelog dana.

 

Efikasnije uvijanje trepavica

Zagrijte uvijač pod fenom (petnaestak sekundi će biti sasvim dovoljno) prije nego ga budete koristili. To će vam pomoći da lakše, brže i efikasnije uvijete trepavice.

 

Sjajna kosa za par minuta

Dječije ulje je odličan “lijek” ukoliko kosi želite da date hidrataciju i sjaj. U slučaju krajnje nužde, par kapi može djelovati kao odličan serum koji će vašoj kosi dati fantastičan sjaj.

 

Ajlajner trik

Ubacite ga u zamrzivač na deset do petnaest minuta. To će spriječiti njegovo “mrvljenje” prilikom nanošenja ili oštrenja.

 

Smanjite natečenost očiju

Kesice čaja pomažu u smanjenju natečenosti očiju. Jednostavno, namočite ih u vodi, ocijedite i nanesite na oči, na pet do deset minuta.

 

Brzo brijanje nogu

Ukoliko vam je nestalo gela za brijanje, ne brinite! Koristite regenerator – on će vam pomoći da lakše eliminišete dlačice, a koža na nogama će biti nevjerovatno mekana nakon što završite.

 

Popravite slomljeni nokat

Umjesto da odsiječete polomljeni nokat, na problematično područje nanesite malo super ljepka, a zatim nježno polirajte turpijicom za nokte. Ponovite postupak dva puta i zatim nanesite omiljeni lak.

 

Malinovo ulje protiv suhe kože

Maslinovo ulje je odlično za suhu kožu. Za liječenje dijelova tijela, kao što su stopala, prije spavanja nanesite velikodušnu količinu i obujte pamučne čarape. Vaša stopala će ujutro biti preporođena.

 

Neposlušne obrve

Kako biste ukrotili neposlušne obrve, na novu četkicu za zube nanesite malo laka za kosu i “počešljajte” obrve.

 

Limun protiv peruti

Perut vam zadaje glavobolju? Na mokru kosu, odnosno vlasište, nanesite sok od svježeg limuna te ga nakon desetak minuta isperite čistom vodom. Upravo ovaj postupak bi vam trebao pomoći da se riješite peruti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info