Mačije oči – trend šminkanja koji ne prolazi

0

Iako nam se na prvu čini da je ovaj stil prilično komplikovan, dobra vijest je da uz pravilnu tehniku i malo vježbe svako može da ga napravi. Ovakav make-up ženskim očima daje dozu elegancije, profinjenosti, ali i nečeg “divljeg”. Predstavljaju ga tanke linije iscrtane ajlajnerom sa obje strane kapaka, što očima daje bolju definiciju, ljepši pogled i pristaje svim ženama bez obzira na godine. Donosimo vam par savjeta kako da ih što lakše napravite.

 

Uvijte trepavice

Uvijanjem trepavica vaše oči izgledaju krupnije, otvorenije i mnogo je lakše da se iscrtaju linije oko njih. Kada su trepavice podignute, a posebno u spoljašnjem uglu oka, puno je jednostavnije odrediti odakle linije treba da se izvlače prema obrvama.

 

Svijetla olovka za oči

Svijetlom olovkom za oči iscrtajte linije počevši od unutrašnjeg ugla oka preko cijelog kapka pa sve do vanjskog ugla. Ove linije će vam olakšati šminkanje, jer će služiti kao smjernice kada kasnije budete nanosili ajlajner.

 

Ajlajner u gelu

Ako ste početnik, koristite ajlajnere u gelu. Koristite četkicu zaobljenog vrha da ga nanesete na oči. Nanošenje je mnogo jednostavnije nego običnim ajlajnerom, a i linije iscrtane ajlajnerom u gelu su postojanije.

 

Iscrtavanje ajlajnerom

Počnite od unutrašnjeg ugla gornjeg kapka tako što ćete ajlajner nanijeti kratkim pokretima preko linije iscrtane svijetlom olovkom za oči. Prije nego što dođete do spoljašnjeg dijela kapka, liniju lagano produžite prema obrvama. Za dramatičniji izgled linije malo podebljajte. Ako se desi da “zabrljate”, ne paničite nego obrišite višak štapićem za uši pa ponovo nanesite. Nakon svega, nanesite dva sloja maskare.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info