4 načina šminkanja zbog kojih izgledate starije

0

Šminka je prijatelj svake žene i to iz više razloga. Ona nam pomaže da “zamaskiramo” nepravilnosti lica, da naglasimo određene dijelove i da, generalno, izgledamo mlađe i ljepše. Ipak, određeni načini šminkanja mogu i dodati godine vašem licu. Evo i koji.

Tamni karmin


Veliki broj žena nosi “teške” karmine sa plavim donjim nijansama, usljed čega usne izgledaju manje i hladne. Uvijek birajte karmine u bojama, ali imajte na umu da te boje trebaju istaknuti vaše usne.

Previše pudera


Oprezno s puderom! Previše tamnijeg, rastresitog pudera u prahu može uzrokovati promjene na koži i napraviti “brazde”, posebno oko očiju i usta. Bolje je da koristite neutralni puder ili, ako želite da licu date topli izgled, birajte puder boje breskve ili bronze.

Svjetlucava koža


Svjetlucavo rumenilo ili hajlajter imaju tendenciju da se “zavuku” u svaku poru ili sitnu boru te da dodatno istaknu nepravilnosti na koži. Isto vrijedi i za ruževe sa ledenim odsjajem.

Grube obrve


Pregrube ili pretamne obrve privlače pažnju. Uvijek koristite olovku koja je za nijasnu svjetlija od vašeg prirodnog tena kako biste obrve popunili i definisali. Obrve bi prvenstveno trebale da “uokvire” oči i stvore strukturu, a nikada ne bi trebale biti prva stvar koju će drugi na vama primijetiti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info