4 trika za uljepšavanje uz pomoć obične kašike

0

Ne postoji dom koji je nema. I to, više primjeraka. Ipak, postoje i drugi načini na koje ih možete koristiti, od kojih su nama najinteresantniji oni u svrhe uljepšavanja. Donosimo četiri takva.

Riješite se natečenih očiju


Ako idete na spavanje kasno i ako, generalno, imate problema sa podočnjacima ili natečenim očima, držite kašiku u frižideru. Kada ustanete, kašiku pritisnite na predio ispod očiju na tridesetak sekundi – prvo ispod jednog, a onda i ispod drugog oka.

Spriječite razmazivanje maskare po kapcima


Kašiku držite iznad gornjih trepavica – na taj način ćete spriječiti stvaranje mrlja od maskare na kapcima. Takođe, držite je i ispod oka, jer ćete na taj način spriječiti stvaranje mrlja od maskare na licu.

Smanjite natečenost akne ili bubuljice


Ukoliko je u pitanju akna, “pritisnite” je hladnom kašikom (ohladite je u frižideru) na tridesetak sekudni kako biste smanjili natečenost. Ukoliko je riječ o bubuljici, kašiku stavite pod mlaz vrele vode na jednu minutu i pritisnite na bubuljicu. Toplota pomaže u izvlačenju gnoja iz bubuljice usljed čega je njeno uklanjanje mnogo lakše.

Konturisanje lica


Vrh drške pritisnite na dno jagodične kosti kako biste znali koji dio lica treba konturisati. Rumenilo nanesite ispod drške (na dijelu obraza bližem vratu) i ravnomjerno ga rastrljajte.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info