10 provjerenih trikova za savršene trepavice

0

Kada je u pitanju šminka, posebnu pažnju obraćamo na oči, a maskara najčešće daje definiciju našem izgledu. Zapravo, kada ste u žurbi, potrebno je samo nanijeti maskaru i već ste odradili više od pola posla.

Kada je riječ o samom nanošenju maskare, postoje mali, provjereni trikovi koji olakšavaju ovaj posao, a koji vam mogu pomoći da imate savršene trepavice. Evo i koji.

Lakše manevrisanje


Kako biste što lakše nanijeli maskaru, a samim tim i pomijeranjem četkice nanijeli odgovarajuću količinu proizvoda, ono što možete uraditi jeste da samu četkicu savijete pri njenom vrhu.

Višak maskare


Kako bi se spriječilo stvaranje grudvica prilikom nanošenja maskare, višak proizvoda možete obrisati o papirnu maramicu ili toalet papir.

Dugotrajnost


Kako bi vam maskara što duže trajala i kako biste je što lakše skinuli na kraju dana, prvo nanesite sloj obične, a nakon toga i sloj vodootporne maskare.

Guste trepavice


Ukoliko vam je cilj da dobijete gušće trepavice (a kome nije?), četkicu držite u horizontalnom uglu ili je okrenite vertikalno za što prirodniji finiš.

Lakše nanošenje


Prije nanošenja, maskaru potopite na par minuta u vrelu vodu kako bi bila što tečnija. Ovo će maskari pomoći da bude rjeđa i da se lakše nanosi. Takođe, izbjeći ćete stvaranje grudvica.

Stvaranje tragova na koži


Ispod oka držite kašiku kada nanosite maskaru na donje trepavice – na taj način ćete izbjeći stvaranje tragova na koži.

Još gušće trepavice


Između nanošenja prvog i drugog sloja maskare, na trepavice nanesite malo dječijeg pudera – to će vam pomoći da “dobijete” gušće trepavice.

Prekrivanje sijedih


Zvuči nevjerovatno, ali funkcioniše: kako biste prekrile sijede ili izrast, maskaru nanesite na korijen kose. Naravno, ovo najbolje funkcioniše ako imate crnu kosu.

Uvijač


Prije uvijanja trepavica, uvijač ugrijte fenom kako biste trepavice što lakše uvile. Takođe, dobijeni oblik će trajati duže.

Uvijanje trepavica


Ovo je još jedan trik, a kojim se možete poslužiti ako nemate uvijač: kašiku zagrijte fenom te pomoću njene ivice uvijte trepavice tako što ćete ih nježno pritisnuti ka gore.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info