8 koraka do savršenih, crvenih usana

0

Ukoliko ne želite da mijenjate frizuru, kupujete novu garderobu ili radite nešto sasvim treće, a ipak želite da budete primijećeni – nosite crveni karmin! Da, on će vam definitivno pomoći da vas drugi primijete, a sada saznajte i kako postići apsolutno savršen izgled pomoću njega.

 

1. Kada nosite crveni ili bilo koji drugi svjetliji karmin, imajte na umu da vaše usne prije nanošenja karmina moraju biti glatke. Kako biste to najlakše postigli, uradite piling usana pomoću starog, čistog štapića maskare ili četkice za zube.

2. Nakon pilinga, na usne nanesite balzam.

3. Ivice usana iscrtajte, odnosno označite olovkom za usne koja je približno slične ili, još bolje, iste nijanse kao i karmin.

4. Popunite unutrašnje dijelove usana, istom olovkom kojom ste označili vanjske linije, kako bi se karmin imao za šta “držati”. Ovaj trik vam pomaže i da vam karmin što duže traje.

5. Na usne nanesite crveni karmin koji najbolje odgovara vašem tenu (ako imate topliji ten, birajte karmin koji je baziran na narandžastim nijansama, a ako imate hladniji ten onda birajte karmin koji je baziran na plavim nijansama).

6. Za finiš, na usne nanesite prozirni puder – on, takođe, pomaže da se karmin što duže zadrži na usnama, a daje i nezaobilazni mat finiš.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info