Napravite sami: Fantastičan domaći piling od šećera

0

Odvajanje novca na kupovnu pilinga samo je bacanje istog! Da, upravo tako. Fantastičan piling možete napraviti sami, a njegovi prirodni sastojci ne izazivaju bilo kakve neželjene efekte. Jedan od najboljih proizvoda, kada je riječ o pilingu, je bijeli, konzumni šećer. U kombinaciji sa još par prirodnih sastojaka, on koži pomaže da zadrži hidrataciju, uklanja sve nečistoće i mrtve ćelije kože, ublažuje sitne bore te vašu kožu ostavlja mekanom i glatkom. Evo kako i da ga napravite.

 

Sastojci

  • šećer
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • esencijalno ulje po izboru.

 

Prvi korak

Pomiješajte pola šolje šećera, jednu trećinu šolje maslinovog ulja i deset kapi esencijalnog ulja po izboru (mi smo koristili esencijalno ulje narandže).

 

Drugi korak

Sastojke dobro izmiješajte kako bi se sjedinili.

 

Treći korak

Dobijeni piling prebacite u manju, staklenu teglu. Teglu zatvorite poklopcem, a piling čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

 

Upotreba

Piling možete koristiti za lice, ali i za ruke, laktove, koljena, stopala, kao i za ostale djelove tijela. Koristite ga jednom do dva puta sedmično. Nanesite ga na vlažnu kožu i nježno trljajte kružnim pokretima par minuta. Isperite mlakom vodom, posušite kožu i nanesite kremu.

Napomena: Ukoliko nemate esencijalno ulje, koristite svježe cijeđeni sok od limuna (pola limuna bi trebalo biti dovoljno). Piling ne nanosite na dijelove tijela na kojima se nalaze posjekotine, opekotine ili druga oštećenja kože.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info