Da li je OK da uđete u vezu sa bivšim dečkom vaše prijateljice?

0

Odgovor na ovo pitanje bi bio jedno kratko, jednostavno NE. Ali, opet, ljubav je sve osim jednostavna. Da li vi ipak želite da pokušate bez obzira na sve? Ako je tako, pročitajte ovih osam stvari koje morate uzeti u obzir prije nego li otpočnete bilo šta.

 

Da li je “on” vrijedan vašeg prijateljstva?

Ulazeći u vezu sa bivšim dečkom vaše prijateljice vi rizikujete da je izgubite. Budite prvo sigurni da je veza vrijedna rizika, pa onda vidite da je ćete ući u nju ili ne.

 

Da li je zaista gotovo?

Nema ništa gore od toga da forsirate vezu sa nekim ko još nije prebolio zadnjeg partnera. Tanka je linija između ljubavi i mržnje i, ono što ih je natjeralo da raskinu, veoma lako može opet da ih spoji.

 

Dajte im vremena

Nakon završetka njihove veze, dajte sebi malo vremena, nemojte odmah da “uskačete” u vezu sa njim. Moguće je da su njihovi osjećaji još uvijek jaki i da nisu u stanju razlikovati da li se zaista više ne vole ili su jednostavno samo povrijeđeni. Oprezno, jer ovdje samo vi možete biti povrijeđeni.

 

Budite odani svojoj prijateljici

Do sada ste već trebali naučiti da ljubav najčešće dođe i prođe, a da pravo prijateljstvo ostaje zauvijek. Zato, prije nego li počnete bilo šta, budite sigurni da vašoj prijateljici ne smeta da budete sa njenim bivšim dečkom. Jednostavno, budite direktni i pitajte je za dozvolu. Obratite pažnju na govor tijela dok vam bude odgovarala, jer govor tijela često više govori od samih riječi.

 

Razgovarajte sa njom

Kada dođe do toga da ne možete više protiv sebe i da jednostavno morate biti sa njim, naš savjet je da prvo izađete na par sastanaka, jednostavno da vidite čemu to sve vodi. Kada budete sigurni da je u pitanju prava stvar, odvažite se da kažete svojoj prijateljici. Mnogo je lakše da joj vi kažete sve nego da čuje od nekog drugog. A i velika je vjerovatnoća da će vas ona podržati u svemu (ipak je ona VAŠA prijateljica).

 

Budite zahvalni

Ako se ona složi da budete sa njenim bivšim, zahvalite joj se. Ipak je potrebno da neko bude veliki čovjek i prijatelj da bi tako nešto dopustio, prešao preko svojih osjećanja i ne osjećao se izdato.

 

Izbjegavajte poređenja

Prije ili kasnije zapitaćete se kakva je vaša veza u odnosu na njihovu. Vjerovatno ste već upoznati sa mnogim detaljima iz njihove veze tako da ste u startu u prednosti, jer znate kako da se ponašate u određenim situacijama. Uživajte u vašoj vezi, njihovu ostavite u prošlosti, gdje i pripada.

 

Zadržite detalje za sebe

Iako ste navikli da sa prijateljicom dijelite gotovo sve detalje iz vaših prethodnih veza, ovaj put zadržite ipak neke stvari samo za sebe. Vjerovatno bi joj teško palo da joj pričate sve “sočne” detalje iz vaše veze, zato i nemojte! Nađite nove teme koje se ne dotiču vašeg ljubavnog života.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info