Kako da se riješite dosadnih mrava na prirodan način

3

Tokom proljeća i ljeta javlja se sve više insekata, a posebno mrava. Srećom, postoji mnogo načina da ih se riješimo, a najbolja stvar je što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svom domu. Donosimo vam par najefikasnijih i najjednostavnijih načina kako da ih se riješite.

Sok od limuna


Pospite kritična mjesta svježe iscijeđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osjete, udaljavaju se od nje.

Cimet


Esencijalno ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gdje se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete napraviti tekućinu od pola litre vode, dvije kašike cimeta i par klinčića. Dobijenom mješavinom poprskajte mjesta gdje se mravi nalaze.

Voda i deterdžent za suđe


Prokuvajte litru vode i dodajte par kapi deterdženta za suđe. Ovom tekućinom natopite kritična mjesta. Ovaj odlični trik možete koristiti i za korov.

Kreda


U svim poljoprivrednim apotekama možete jeftino nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je pređu.

Soda bikarbona i šećer u prahu


Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smjesu stavite na mjesto gdje se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Mljevena kafa


Običnu mljevenu kafu stavite na mjesta odakle mravi izlaze. Kafa ih neće uništiti već samo natjerati da promijene stanište (izvan kuće, naravno).

Sirće


Možete ga koristiti na više načina. Sirće možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe. I na kraju, neka vam uđe u svakodnevnu praksu da vaše podove brišete vodom u koju ste stavili sirće. Kuća će se blistati, a mravi će potpuno nestati.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info