5 savjeta za prekrasne ruke

0

Kako je uređivanje noktiju veoma veliki trend, vaše ruke su stalno izložene očima javnosti. Kako bi one bile lijepe, mekane i privlačne, pridržavajte se sledećih savjeta.

Pranje ruku


Što prozirnije sredstvo za pranje ruku to dolazi do većeg isušivanja kože na rukama. Izbjegavajte sapune koji sadrže jaku hemikaliju poznatu pod nazivom triklosan (često se nalazi u sastavu antibakterijskih sapuna) te potražite prirodne antibakterijske sastojke kao što su ulje čajevca ili eukaliptus.

Nikada ne izlažite ruke toploj ili hladnoj vodi


Topla voda kožu čini suhom razlaganjem sebuma; hladna voda može uzrokovati stezanje, a zatim i dilataciju krvnih sudova što može dovesti do crvenila ruku.

Sredstvo za dezinfekciju ruku


Ukoliko koristite sredstvo za dezinfekciju ruku, potrebno je da znate da visok nivo alkohola (koje pomenuta sredstva obično sadrže) može isušti ruke i nokte, usljed čega dolazi i do bržeg spadanja laka sa noktiju. Nakon korištenja pomenutog sredstva, sačekajte da se ruke osuše i nanesite kremu.

Krema sa uljima


Ulje je najbrži način da vratite hidrataciju suhim rukama i noktima. Koristite kreme za ruke u čiji sastav ulaze ulja ili, jednostavno, na ruke nanosite ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Anti-age krema za lice


Anti-age kreme za lice, posebno one koje sadrže retinol, odlične su i za njegu ruku, jer i koža na rukama stari kao i koža lica. Najbolje je da takvu kremu nanosite uveče, prije spavanja, posebno obraćajući pažnju na nadlanice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info