“Daleko od očiju – daleko od srca” – istina ili mit?

0

Veze na daljinu dolaze sa nizom problema i zasigurno ih nije jednostavno uspješno održavati. Nemogućnost dijeljenja zajedničkih trenutaka može dovesti do toga da postanete tužni i depresivni. Međutim, ipak postoji “svjetlo na kraju tunela”. Istraživanja pokazuju da je ljubav na daljinu često jača i stabilnija nego kod partnera koji su stalno zajedno. Partneri koji nisu zajedno više vremena odvajaju na komunikaciju, a i sama želja za intimnošću je veća.

Donosimo vam par savjeta kako da pobjedite predrasudu “daleko od očiju – daleko od srca” i dokažete da prava i iskrena ljubav uvijek pobjeđuje.

 

Postavite cilj

Ako ste već neko vrijeme u vezi i ako ona odlično funkcioniše i na daljinu, vrijeme je da postavite krajnji cilj. Iskreno porazgovarajte sa svojim partnerom o budućnosti čak iako stvari sada vjerovatno izgledaju dobro i iako ste navikli na taj način života. Ipak, nekad u budućnosti biste morali da živite na istoj poštanskoj adresi.

 

Redovno komunicirajte

Kod veze na daljinu redovna komunikacija predstavlja najvažniji faktor u održavanju ljubavi. Ukoliko imate naviku da redovno komunicirate, udaljenost između vas biće potpuno nebitna. Danas živimo u vremenu kada je tehnologija jako razvijena i postoji mnogo načina za komunikaciju. Izaberite jedan (ili više) i na kvalitetan način prekratite vrijeme do sljedećeg susreta sa voljenom osobom.

 

Potrudite se


Zajedno planirajte vaš sljedeći susret. Pokušajte da se viđate što češće. Kada ste zajedno, prije nego što se rastanete, bar približno odredite datum kada biste se mogli ponovo vidjeti. Dok ste razdvojeni, pokušajte da zajedno radite neke stvari. Primjera radi, pustite isti film i preko skype-a ili poruka komentarišite, smijte se ili budite tužni zajedno.

Obradujte ga pismom ili poklonom koje će poštar donijeti na njegova vrata. U vezama na daljinu najviše nedostaje fizička bliskost i iako moderna sredstva komunikacije mogu ublažiti osjećaj nedostajanja, ipak je najljepši osjećaj kada u ruci držite pismo ili poklon koji je neko lično pisao ili birao za vas.

 

Živite svoj živote

Uslov za dobru vezu je povjerenje između partnera. Da biste izgradili povjerenje morate da dopustite partneru da vodi sopstveni život. Logično je da ćete, ako niste u istom gradu, imati i različite prijatelje, interesovanja i obaveze. Oboje ste dovoljno odrasli da znate šta je dopušteno, a šta ne. Naravno, svoje živote nemojte kriti jedno od drugog: s vremena na vrijeme ispričajte gdje ste bili, šta ste radili i koga ste sreli. Na taj način ćete, iako niste fizički zajedno, imati osjećaj da ste dio partnerovog života.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info