Kako da kažete “Volim te” bez riječi

0

Ponekad nisu dovoljne samo riječi “Volim te” da biste svom partneru pokazali koliko vam je stalo do njega. Nekad djela govore mnogo više od riječi. Naučite da pokažete ljubav bez ijedne izgovorene riječi.

 

Suosjećajte s njim

Muškarci, kao jači pol, rijetko sebi dopuštaju da se osjećaju nemoćno i ranjivo. Zato, kada osjetite da mu je potrebna vaša podrška, ne oklijevajte već mu pokažite da ste tu za njega u svakom smislu. Bilo da je riječ o usluzi, pružanju oslonca ili čak i o samo lijepoj riječi, vaše suosjećanje će mu pomoći da se osjeti voljeno i zaštićeno. Takođe ćete mu dati do znanja da je u redu da i on ponekad napravi grešku i bude ranjiv.

 

Iznenadite ga!

Većina muškaraca prilično je loša u izražavanju ljubavi putem riječi i, najčeše, svoju partnerku obraduju lijepim gestom ili poklonom pa isto učinite i vi. Kupite mu omiljeni parfem, nabavite karte za koncert omiljenog benda ili iznenadite večerom u nekom popularnom restoranu.

 

Neverbalna komunikacija

Ponekad djela govore više od riječi, tako da često mimika i pokreti tijela pokažu osjećanja koja ne biste mogli objasniti riječima. Bez nekog posebnog razloga, svog muškarca obradujte poljupcem ili zagrljajem. Sigurni smo da ćete mu izmamiti osmijeh na lice i da će se osjećati voljeno.

 

Mali znaci pažnje

Ostavite mu papiriće sa ljubavnim porukama na najneobičnijim mjestima u kući. Pošaljite mu sms dok je na poslu da zna da mislite na njega. Napravite mu toplu kupku da se opusti nakon napornog radnog dana. Izmasirajte ga! I skuhajte mu omiljeno jelo ili napravite kolač koji stalno naručuje kad izađete vani.

 

Saslušajte ga!

Ponekad je najbolji način da partneru pokažete koliko ga volite upravo to da ga saslušate i porazgovarate o stvarima koje njega interesuju. Budite svjesni da vas vaš partner odlično poznaje i da će primijetiti i najmanji znak da ga pažljivo ne slušate, a to će ga povrijediti. Zato budite uz njega, pažljivo ga saslušajte i pokažite koliko vam je zapravo stalo do njega.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info