8 savjeta da pronađete ljubav za cijeli život

0

U današnje vrijeme prilično je teško naći osobu sa kojom bi poželjeli da provedete ostatak života. Žene zrelije životne dobi se teško odlučuju na taj korak, posebno ako je to put kojim su već jednom prošle. Poučene sopstvenim, najčešće bolnim i negativnim iskustvom, često se povlače u sebe i sigurnost traže u toplini svog doma, nerijetko razmišljajući da su sada mogle da budu sretno udane da su možda neke stvari bile drugačije urađene.

Ali ne vrijedi da zamarate glavu stvarima koje su prošle, vrijeme je da se okrenete budućnosti. Donosimo vam osam savjeta koji će vam pomoći da pronađete ljubav svog života.

Ostavite prošlost u prošlosti


Ovo vam može zvučati kao nešto što ste čuli mnogo puta, ali zaista, ako u vaš život uđe osoba vrijedna vaše pažnje i interesovanja, budite hrabri, zaboravite na sve negativne stvari i slomljeno srce iz prethodnih iskustava te ih ostavite tamo gdje i pripadaju – u prošlosti.

Izađite iz kuće


Nikoga nećete upoznati u vašoj dnevnoj sobi. Dobro, uvijek postoji mogućnost da će vam neki zgodni muškarac isporučiti tek kupljeni kauč, ali mnogo veće šanse za nova poznanstva su vam izvan zidova vašeg doma. Upišite neki kurs ili se odvažite da upoznate nekog preko interneta (budite oprezni u ovom drugom slučaju). Recite svojim prijateljima, posebno onima koji su već u braku, da tražite srodnu dušu. I, uvijek posjećujte mjesta gdje ima mnogo ljudi, jer nikada ne znate gdje možete da upoznate osobu sa kojom ćete provesti ostatak života.

Smanjite kriterijume


Previše zahtjevne žene nemaju partnera. Ako ste i vi od onih žena kojima je uvijek bilo bitno da je muškarac lijep, visok, crn i zgodan, onda imate problem. Te karakteristike su možda bile bitne i zanimljive kada ste bili u ranim dvadesetim, ali vjerujte, izgled je za pravu ljubav potpuno nebitan. Dajte priliku muškarcu koji izgleda potpuno suprotno od muškarca vaših snova. Moguće je da je baš on osoba sa kojom ćete provesti ostatak svog života.

Vrijeme je na vašoj strani


Kada nađete potencijalnu srodnu dušu, dajte sebi vremena da dobro upoznate jedno drugo. Ne žurite da se upoznate sa njegovom porodicom i, takođe, ne tražite od njega da upozna vašu. Jednostavno, za početak budite samo vas dvoje. Kada budete sigurni da je on osoba sa kojom želite da dijelite i dobro i zlo, znaćete i da je došao trenutak za upoznavanje porodica.

Ljubavni život


Bez obzira što upoznajete nekoga u nekim poznijim godinama svog života, to ne mora da znači da ne možete da imate ljubavni život na kojem bi vam pozavidjeli i oni mnogo mlađi od vas.

Osjećaj da imate nekog ko vas čeka kod kuće


Kada odlučite da je vrijeme da živite zajedno, spoznaćete predivni osjećaj odlaska kući koja više nije prazna već vas u njoj čeka voljena osoba. Takođe, jedan od najvećih uslova srećnog, zajedničkog života je kompromis među partnerima. Budite spremni da se odreknete stvari koje su vas nekada činile srećnom zarad višeg cilja u životu – ljubavi.

Vjenčanje


Zapamtite, vaše vjenčanje je stvar koja se tiče isključivo vas i vašeg partnera. Neka taj posebni dan bude baš onakav kako ste ga uvijek zamišljali.

Srećni do kraja života


Zašto da ne? Nikada nije prekasno da se pronađe prava ljubav. Mnogi ljudi prije vas su je pronašli pa zašto onda ne bi i vi mogli?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info