4 manikir trika koja možete uraditi kod kuće

0

Koliko ste samo puta sakrivali nokte, jer od bezbroj obaveza niste uspjeli da posjetite omiljeni kozmetički salon? Donosimo vam par trikova kako da napravite savršen manikir koristeći najobičnije stvari koje možete pronaći u svom domu.

Koristite bijeli lak kao bazu kako biste istaknuli boju


Da bi vam boja na noktima izgledala baš onakva kakva je i u bočici, na nokte prvo nanesite bijeli lak. On će predstavljati odličnu bazu za sljedeći sloj laka u vašoj omiljenoj boji koji ćete nanijeti nakon što se bijeli lak osuši.

Koristite selotejp da kreirate dizajn u dvije boje


Za početak, odaberite dvije boje laka, vodeći računa da vam jedna boja bude svjetlija od druge. Pređite nokte svjetlijom nijansom. Sačekajte da se lak osuši pa pređite slojem bezbojnog laka.

Kada se lak potpuno osuši, ukršteno zalijepite dvije linije selotejpa tako da naprave oštri ugao pri samom vrhu nokta. Nakon toga nokte pređite tamnijim lakom. Sačekajte par minuta da se lak osuši pa uklonite selotejp.

Koristite gumicu za tegle kako biste s lakoćom napravili francuski manikir


Iskoristite gumice za tegle da biste sami i na jednostavan način napravili francuski manikir. Uzmite gumicu i na sredini napravite čvor. Kažiprstom prebacite jednu stranu gumice duž vrha nokta, a palcem zategnite drugu.

Koristeći gumicu kao orijentir, obojite lakom vrh nokta. I budite maštoviti! Danas više ne vrijedi pravilo da se francuski manikir radi samo bijelom bojom. Uradite ga u što jačoj boji da biste postigli što bolji efekat.

Koristite čašu sa vodom i višak laka da stvorite mermerni efekat


Za početak, odaberite dvije nijanse laka koji su po vama najljepši i najbolji za kombinovanje. U čašu sa vodom naspite par kapi jedne boje. Zatim uzmite drugu pa naspite par kapi u sredinu laka koji je već u čaši.

Nakon toga čačkalicom lagano promiješajte boje. Selotejpom (ili flasterom) zaštitite kožu oko noktiju da se ne bi zamazala. Spustite nokat u lak, sačekajte par sekundi da se smjesa zalijepi za nokat te ga izvucite vani. Čačkalicom očistite suvišni lak te nakon što se lak osuši, uklonite selotejp.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info