Kućni lijekovi koji ubrzavaju rast trepavica

0

Duge i guste trepavice, osim što su popularan trend, postale su i jedan od glavnih sinonima ženske ljepote. One vašem pogledu daju dozu misterije i zavodljivosti, ali nisu sve žene blagoslovenene ovim “darom”. Umjetne trepavice i maskara vam mogu pomoći da postignete krajnji izgled, ali činjenica je da su prirodne, duge i guste trepavice nezamjenjive. Kako biste ubrzali njihov rast, isprobajte neki od sledećih tretmana.

Maslinovo ulje

Osim što ga koristite za kuhanje, njegova upotreba u svrhe kozmetičkih tretmana zaista je impresivna. Između ostalog, ono može ubrzati i rast trepavica. Prije spavanja, natopite štapić za uši maslinovim uljem te pređite preko linije trepavica, sa gornje i sa donje strane (pazite da štapić ne natopite previše). Maslinovo ulje će hidratizirati korijen trepavica usljed čega dolazi do poticanja njihovog rasta. Redovnim nanošenjem primijetićete poboljšanje veoma brzo. Ujutro lice, pocebno trepavice, dobro isperite mlakom vodom.

Vazelin

Kao i maslinovo ulje, vazelin je odlično sredstvo za hidrataciju. Možete ga koristiti kako biste omekšali kožu na laktovima i petama, ali i da ubrzate rast trepavica. Kako biste spriječili njegovo lijepljenje, nanosite ga pomoću četkice od maskare (koristite staru četkicu; dobro je isperite prije korištenja. Alternativno, koristite štapić za uši). Najbolje je da ga nanosite uveče, prije spavanja, par puta sedmično.

Vitamin E

Vitamin E je od suštinskog značaja za zdravlje kože i liječenje oštećenih ćelija. Nanosite ga dva puta sedmično na trepavice i kožu lica. Potrebno je da tečnost iz kapsula nanesete na trepavice. Ukoliko je moguće, u te svrhe koristite čistu četkicu od stare maskare, jer ćete na taj način uspjeti da pomenuti vitamin nanesete ravnomjernije.

Bademovo ulje

Bademovo ulje je odličan izvor nezasićenih masti i vitamina E. Ukoliko primijetite da vam se trepavice prorjeđuju ili opadaju više nego uobičajeno, bademovo ulje vam može biti od pomoći. Nanosite ga na isti način kao i maslinovo ulje.

Zeleni čaj

Tretman zelenim čajem može stimulisati rast trepavica i održavati njihovo zdravlje na optimalnom nivou – glavni “krivac” za to su flavonoidi koje on sadrži u izobilju. Natopite dva tufera u ohlađenom zelenom čaju te ih nježno trljajte duž linije trepavica (dovoljno je da pređete četiri do pet puta). Tretman ponavljajte svakodnevno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info