4 načina da izgledate fantastično čak i kada proljetne alergije napadnu

0

Koliko god voljeli proljeće, mnogima od nas ono predstavlja i pravu glavobolju – ukoliko imate proljetne alergije, jasno vam je o čemu pričamo. Ipak, loša reakcija na polen i druge alergene ne mora upropastiti i naš izgled. Kada je riječ o uljepšavanju, određeni trikovi vam mogu pomoći da izgledate odlično, bez obzira na intenzitet alergije. Evo i koji.

 

Konturisanje lica

Kada nosimo crno, izgledamo vitkije. Na isti način, sjenčenje i naglašavanje lica može vam pomoći da definišete i prikrijete natečene dijelove lica. Korištenjem hajlajtera uspjećete da skrenete pažnju na specifične dijelove, kao što su jagodice, ali i da je odvučete od “kritičnih” dijelova.

 

Isticanje očiju

Crvenilo očiju jedan je od prvih znakova proljetnih alergija. Kako biste ga učinili manje uočljivim, nanesite bijeli lajner na unutrašnju stranu donjih trepavica.

 

Minimalne količine šminke

Ukoliko želite da oči odmorite od šminke, korištenje vodootporne maskare i umjetnih trepavica pomoći će vam da “probudite” lice bez nanošenja druge šminke.

 

Eliminišite alergene

Pretjerano korištenje preparata za stajling, kao što su lakovi i gelovi za kosu, često može “zarobiti” alergene u vašoj kosi. Kako biste alergene držali dalje od vašeg lica, kosu svežite u visoku punđu ili pletenicu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info