Farmerice u boji: Fantastičan način da osvježite svoj stajling

0

Farmerice su, definitivno, jedan od omiljenih komada garderobe. Ono što ih čini tako dobrima svakako je mogućnost njihovog kombinovanja sa svim drugim komadima garderobe. Farmerice u boji veoma su popularne te su još bolje od klasičnih, jer zaista ne postoji ono s čim se ne mogu kombinovati.

Mogu se nositi u svim varijantama, u zavisnosti od modela i boje. Donosimo petnaest odličnih kombinacija koje vam mogu poslužiti za inspiraciju.

Pastelno plava


Pastelne nijanse su tako privlačne i svježe te su, definitivno, jedan od najboljih načina na koje možete unijeti male promjene u svakodnevni stajling, a koje će vam pomoći da izgledate moderno i urbano. Upravo farmerice u nekoj od pastelnih nijansi odličan su izbor da to postignete, a odlične su za kombinovanje sa većinom drugih boja.

Tamno ljubičaste


Ukoliko ste ljubitelj crnih farmerica i ukoliko, generalno, više naginjete ka tamnijem spektru boja, sa tamno ljubičastim farmericama sigurno nećete pogriješiti. One su prilično neutralne te se mogu nositi u svim prilikama. Takođe, možete ih kombinovati i sa svjetlijim i sa tamnijim bojama.

Boja senfa


Mada je neki ne vole, boja senfa veoma je zahvalna za kombinovanje. Ovdje je riječ o tamnijoj nijansi žute koja se odlično slaže sa vatrenim nijansama (fuksija ili boja maka odlične su opcije), ali jednako dobro pristaje i uz nešto zagasitije i tamnije boje.

Vatreno crvene


Crveni komadi garderobe sigurno su jedan od najlakših načina koji vam mogu pomoći da se istaknete, a veoma su moderni i popularni. Crvene farmerice samo su jedan od načina da unesete svježinu u svakodnevni stajling, a možete ih stilizovati na tako mnogo načina (tanki kaiš sa životinjskim uzorkom samo je jedna od opcija koje vam mogu pomoći da izgledate što modernije).

Ružičaste


Nježna i prijatna oku, ružičasta je jedna od onih boja koju volite ili je ne možete smisliti. Međutim, možda i nesvakidašnje, ali farmerice u ovoj nijansi zaista su pun pogodak. Možete ih kombinovati, bukvalno, sa svim drguim tamnim bojama te će, sigurno, unijeti željenu promjenu u vaš svakodnevni stajling.

Nebesko plave


Proljetne i ljetne bolje (nebesko plava, tirkiz, puder ružičasta, boja breskve…) uvijek su poželjne, bez obzira na sezonu. Farmerice u ovoj prekrasnoj nijansi možete veoma lako kombinovati sa komadima garderobe zemljanih tonova (sve nijanse smeđe), a jednako dobro se slažu i sa svim ostalim bojama iz neutralnog spektra.

Bordo


Bordo je veoma popularna boja, a farmerice u ovoj boji svakako su jedan od načina da je uvrstite u svakodnevni stajling. Imajući u vidu da se ona “ponaša” kao crna, veoma lako je možete kombinovati sa svim svijetlim nijansama. Isto tako, odlična je u kombinaciji sa neutralnim bojama.

Tri boje


Nemojte misliti da ćete izgledati “prešareno” ukoliko kombinujete više boja. Ne, daleko od toga – ovdje je najbolje držati se pravila “jedan naprema dva”. Šta to znači? Živahniju nijansu kombinujte sa dvije neutralne boje i sve će biti u redu.

Neutralna nijansa


Neutralne nijanse veoma su praktične i zahvalne za kombinovanje, a maslinasto zelena samo je jedna od njih. Farmerice u ovoj boji veoma su funkcionalne (to, ipak, zavisi i od samog modela farmerica), jer ih možete nositi u svim prilikama pa čak i na posao.

Crvene


Crvena je uvijek poželjna, a veoma je privlačna i lijepa boja. Ukoliko ste i vi ljubitelj ove boje, jedan od jednostavnih načina da je svakodnevno nosite jeste da birate crvene farmerice. Možda ih i ne možete nositi baš u svim prilikama, ali jedno je sigurno: zbog njih će vas svi primijetiti.

Plave


I plave farmerice vam mogu pomoći da izgledate svježije i modernije, a jako dobro se mogu iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe. Ukoliko želite da vaš stajling izgleda baš upečtaljivo, onda plave farmerice kombinujte sa asesoarima koji će ih dodatno istaknuti (crveni ili žuti kaiš odlična su opcija).

Blijedo ružičaste


Ono što je dobro kod farmerica u boji jeste što većina modela liči na klasične pantalone pa ih zbog toga možete i nositi u svim prilikama (ipak, obratite pažnju na model koji birate). Blijedo ružičaste farmerice svakako su sjajan izbor, jer je riječ o veoma blagoj boji koja vam može pomoći da vaš stajling izgleda ultra moderno i svježe.

Blijedo ljubičaste


Ovo je sigurno i jedna od najljepših boja koja vam može pomoći da u potpunosti osvježite cjelokupni stajling. Tako nježna i privlačna, blijedo ljubičastu možete nositi u svim prilikama, ali i veoma dobro je iskombinovati sa svim drugim bojama (bilo da je riječ o svijetlim ili neutralnim).

Monohromatski stil


Monohromatski način kombinovanja odličan je za one dane kada ne znate šta obući. Ovdje je riječ o kombinovanju različitih nijansi iste boje, a posebno ćete se istaknuti ukoliko birate nježne, pastelne nijanse. Na kraju, uvijek možete dodati i par asesoara koji su u nekim drugim bojama, ali neka to ipak budu crna ili smeđa (bar kada je riječ o kombinovanju sa blijedo ružičastom).

Kolor bloking


Kombinovanje kontrastnih boja (ili kolor bloking) jedan je od veoma popularnih trendova unazad par sezona. Međutim, ni tu nije potrebno pretjerivati: dovoljno je da dva komada garderobe budu u kontrastnim nijansama, a da ostatak kombinacije ipak čine neutralne boje (primjera radi, ako kombinujete farmerice i košulju kontrastnih boja, onda je najbolje birati asesoare koji su u nekoj od neutralnih nijansi).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info