Jednostavno, a prekrasno: Frizure sa ukosnicama

0

Nikada ne potcjenjujte moć obične ukosnice! One su fantastičan modni detalj koji je i više nego koristan – pomažu da napravite elegantu, ali opet jednostavnu i privlačnu frizuru. Donosimo neke od najpopularnijih.

Ukosnice u boji


Poredajte u nizu par ukosnica u boji i imaćete jednostavnu, ali opet privlačnu frizuru. Boja ukosnica je ono što će privlačiti poglede na vas, a vi nemojte biti sramežljivi – dajte svima do znanja koliko ste samouvjereni i neodoljivi.

Biserna punđa


Svaka punđa će izgledati kraljevski kada je ukrasite ukosnicama sa lažnim biserima (hej, ako imate prave bisere, slobodno ih stavite). Frizura je idealna za formalne zabave i poslovne večere.

Riječi


One su i odličan način da se izrazite! Ukosnice sa riječima svakako će dati dašak neobičnosti vašem cjelokupnom izgledu. Ipak, ovakve ukosnice se ne preporučuju za poslovne ili druge formalne sastanke.

Ukrštene


Ukosnice su zaista odlične, jer osim što vam pomažu da oblikujete frizuru one vam pomažu i da samu frizuru poboljšate pomoću određenih elemenata koje ćete od njih napraviti. U ovom konkretnom slučaju riječ je o njihovom ukrštanju, a krajnji efekat je zaista fenomenalan.

Šiške


I dalje ne želite da se odreknete svojih preraslih šiški? Evo, nema potrebe da ih siječete – prebacite ih u stranu te ih “osigurajte” pomoću ukosnica.

Isticanje


Zaboravite sve što ste ikada čuli o podudaranju boje ukosnica sa bojom vaše kose. Kontrastne boje pomažu da se frizura istakne i upravo zbog toga biste i trebali koristiti ukosnice koje se ne podudaraju sa bojom vaše kose.

Geometrijski oblici


Ovakvu frizuru ste sigurno nosile bezbroj puta (kosa pokupljena i svezana pozadi), ali pomoću ukosnica možete napraviti pravu glamuroznu frizuru. Kako bi ukosnice stajale na mjestu, prije pričvršćivanja kose, pošpricajte ih lakom za kosu.

Kruna od ukosnica


Ukoliko nosite punđu ili niski konjski rep, prednji dio svoje frizure ukrasite ukosnicama: stavljajte ih pod uglom povlačeći neravnine kose ka dole i unazad. Na taj način ćete stvoriti oblik krune s prednje strane – fantastična frizura za sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info