Ima neka tajna veza: 4 načina na koje vrijeme utiče na vaše zdravlje

0

Nagle promjene vremena najmanje pogoduju meteopatama. Ipak, određeni vremenski uslovi mogu uticati i na zdravlje žena koje nisu meteopate. Hladni dani, grmljavina ili kišno vrijeme mogu biti prilično štetni po zdravlje, a sledeći zdravstveni problemi su najčešći tokom vremenskih neprilika.

 

Tokom hladnih dana

Srčani udar: Možda ste mislili da je obrnuto, ali istraživanja pokazuju da se smrtost od srčanih udara povećava za 18% tokom zime, a smanjuje za 10% do 12% tokom toplijeg vremena, odnosno ljeti. Hladno vrijeme može dovesti do sužavanja krvnih sudova i uzrokovati na pojavu većeg broja krvnih ugrušaka.

Psorijaza: Hladan, suh vazduh izvlači vlažnost iz kože usljed čega ona postaje osjetljivija na “zaštitini znak” pomenutog oboljenja – crvenilo. Dobra, masna krema mogla bi biti od pomoći.

 

Tokom kišnog vremena

Artritis: Kako atmosferski pritisak pada, tkiva u blizini zglobova se proširuju i vrše pritisak na nerve. (Međutim, određene studije nisu pronašle snažnu vezu između ovog oboljenja i vremenskih prilika).

 

Udari groma

Migrena: Istraživanja pokazuju da je vjerovatnoća od razvoja migrene veća za 28% prilikom nevremena, odnosno prilikom udara groma. Vjeruje se da se ovo dešava zbog elektromagnetskih promjena.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info