Čajevi po krvnim grupama: Koji vam najviše odgovara

1

Svaka krvna grupa ima različite potrebe pa u skladu s tim može se odrediti koja hrana nam najbolje odgovara. Identična stvar je i kada je riječ o pićima. Što se tiče čaja, jednog od najpopularnijih napitaka na svijetu, sljedeće vrste se preporučuju za određene krvne grupe.

Krvna grupa 0


Kada je riječ o ishrani, osobe koje imaju ovu krvnu grupu trebale bi konzumirati meso, a izbjegavati mlijeko i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, često ih muči stomačna kiselina.

Čajevi koji se preporučuju ovoj krvnoj grupi zasnovani su na đumbiru, ginsengu i zelenom čaju. Čaj od nane kao da je stvoren za njih.

Krvna grupa A


Veoma emotivne i analitične, osobe koje imaju ovu krvnu grupu pod stalnom su prijetnjom od stresa usljed povećanog nivoa hormona kortizola. Kafa im ne škodi, a preporučljivo je da što više konzumiraju voće i povrće, meditiraju, upražnjavaju jogu.

Kada je riječ o čaju, osobama sa ovom krvnom grupom najbolje odgovaraju čaj od jasmina i njegova kombinacija sa zelenim čajem, kao i mješavina nevena i majčine dušice. Kamilica je još jedan čaj koji im odgovara.

Krvna grupa B


Osobe krvne grupe B imaju spor metabolizam te su sklone autoimunim oboljenjima, gojaznosti, letargiji, hroničnom umoru i nesanici. Imaju otporan probavni sistem, ali i slabu odbranu protiv bakterija, posebno od E. coli bakterije.

Preporučljivo je da piju zeleni čaj, čaj zelenog ili crvenog roibisa, kao i mješavinu čajeva zove, roibosa, žalfije i matičnjaka. Takođe, gode im i čajevi od hibiskusa i šipka.

Krvna grupa AB


Osobe sa ovom krvnom grupom imaju jaku intuiciju, nisu sklone stresu, ali imaju i smanjen libido. Za njih je idealan izbor mješavina zelenog i čaja od nane.

Za muškarce sa ovom krvnom grupom posebno se preporučuje mješavina čajeva od nane, roibosa i koprive. Isto tako, osobama sa krvnom grupom AB godi i čaj od brusnice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info