Obilježen Međunarodni dan djece sa Daun sindromom u Mercatoru

0

U Mercator Centru Banja Luka juče su u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djece sa Daun sindromom organizovane predstave i radionice za najmlađe. Dječiji edukativni centar “Svjetlice” i Mercator BL, organizovali su druženje tokom kojeg su djeca sa Daun sindromom pokazala svoje vještine i umjeće kroz igru i ples, nakon čega su uživala u igri i crtanju sa svojim vršnjacima. Po završetku radionica, organizovano je druženje svih učesnika, volontera, članova DEC „Svjetlice“ i Mercatora BL.

Ovom prilikom u Mercator Centru je postavljena izložba fotografija autora Lenke Keleman, pod nazivom “Pruži mi ruku” koja je oduševila brojne posjetioce i kupce u Mercatoru. Izložbu će svi zainteresovani moći pogledati do 30. marta.

Mercator je i ove godine u saradnji sa svojim poslovnim partnerima podržao aktivnosti Dječijeg edukativnog centra „Svjetlice“ koje su trajale cijeli mjesec mart, a simbolično su završene u Mercator Centru Banja Luka jednim lijepim druženjem i izložbom fotografija. Cilj organizacije ovih radionica je uključivanje djece sa Daun sindromom u vršnjačku grupu, a kroz radionice u igraonici otvorenog tipa kao što su naše u Mercatoru pokazalo se da su aktivnosti ovog tipa odličan način da se pruži podrška socijalizaciji djece sa Daun sindromom, kao i njihovim roditeljima, kako bi cijela porodica bila uključena u društvena dešavanja“, izjavila je Tatjana Raković, PR menadžer Mercatora BL.

Mercator je društveno odgovorna kompanija koja konstantno daje podršku projektima koji imaju za cilj pružiti pomoć i podršku najmlađima, a kroz kontinuiranu saradnju sa lokalnim organizacijima i udruženjima želi ukazati na značaj koji djeca imaju u društvu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info